Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΜαγειρεύω - ΠροστατεύωΣυνταγές

Βάφλες χωρίς ζάχαρη με πρωτεϊνούχο ρόφημα

Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου για βάφλες χωρίς ζάχαρη.

  • Προετοιμασία: 10´

  • Ψήσιμο: 5´

ΥΛΙΚΑ (12 μερίδες)

  • 400 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 4 αυγά
  • 800 ml Ρόφημα γάλακτος Arla Protein με γεύση φράουλα
  • 200 γρ. Επιδόρπιο γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, με φράουλα Arla Protein
  • Κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το ρόφημα γάλακτος.
  3. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα σε ένα παχύρρευστο χυλό.
  4. Προθερμαίνω καλά την ειδική βαφλιέρα, αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζω από 1/3 φλυτζανιού από το μείγμα σε κάθε ειδική θήκη.
  5. Ψήνω τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  6. Τοποθετώ τις βάφλες την μια πάνω στην άλλη, μοιράζω το επιδόρπιο γάλακτος και σκορπίζω κόκκινα φρούτα.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη!

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτόθρεπτικα συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων.

Επίσης σημαντικό σε αυτή την επιλογή του αλευριού είναι πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να απορροφώνται αργά και να μην αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ένα ακόμα συστατικό κλειδί, είναι το πρωτεϊνούχο ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα, που εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας εφοδιάζει με 25gr πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθά να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ