• Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 | 18:16
Δρ. Δ.Γρηγοράκης: 16 Οκτωβρίου η 'Γενέθλια ημέρα της Διατροφής' Δρ. Δ.Γρηγοράκης: 16 Οκτωβρίου η 'Γενέθλια ημέρα της Διατροφής'

Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης με αφορμή την Π.Η.Δ., εξηγεί τους λόγους που είναι τόσο σημαντική αυτή η μέρα για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

1. Τι εκφράζει και πόσο σημαντική είναι Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής για την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αντιπροσωπεύει το κορυφαίο διατροφικό γεγονός της χρονιάς!

Στην ουσία αποτελεί μία ημέρα που η Ομάδα μας θεωρεί καθήκον να αφιερώνει ολοκληρωτικά στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας.

Η ημέρα αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ακριβώς την ημερομηνία που πριν από 72 χρόνια ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO). Στις 16/10/1945 ιδρύθηκε ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) και από τότε αυτή η επέτειος εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η ημέρα αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια ημέρα» της επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας!

Είναι μία ημέρα που ουσιαστικά μας καλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

2. Γιατί η Επιστημονική Ομάδα  ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Στην Ελλάδα η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ και πολλά χρόνια εορτάζει την ημέρα αυτή με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Ιδιαίτερα τα 11 τελευταία χρόνια, διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού.

Κορυφαίο γεγονός πάντα αποτελεί η βραδινή εκδήλωση της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. 

3. Επομένως, η Επιστημονική Ομάδα  ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «μιλάει» πάντα με έργα, στοχεύοντας στην απόλυτη ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την υγιεινή και ποιοτική διατροφή.

Η Επιστημονική μας Ομάδα ανεβάζει τον πήχη της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο σε πολύ υψηλό επίπεδο και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά!

4. Τι ακριβώς περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρας Επισιτισμού - Διατροφής;

Εδώ και χρόνια η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ έχει ταυτιστεί απόλυτα με το λαμπερό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου.

Η ημέρα αυτή έχει διπλή σημασία για εμάς και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγάγει τις εκδηλώσεις αυτές σε απόλυτο διατροφικό θεσμό!

Πιστοί στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας και φέτος, εορτάζουμε ξανά με λαμπρότητα την ημέρα αυτή με πολυάριθμες διαδραστικές εκδηλώσεις στον πεζόδρομο Δελφών στο Κολωνάκι.

Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη Διατροφή! Αναλυτικά οι φετινές μας εκδηλώσεις (Τρίτη16/10) περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής  έγινε θεσμός. Η λαμπερή εκδήλωση φέτος λαμβάνει χώρα για 12η συνεχή χρονιά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018,  στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Βελτιώνω τη ζωή μου!».

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής στη διαμόρφωση της υγείας, η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) διοργανώνουν ολοήμερη (πρωινή και βραδινή) ενημερωτική εκδήλωση.

Δωρεάν επιστημονική ενημέρωση, πολλά – πολλά δρώμενα και εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα: 

Στην πρωινή εκδήλωση Επιστήμονες Διατροφολόγοι μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι με στόχο:

  • Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών - μεγάλων.
  • Πληροφόρηση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
  • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο.
  • Πραγματοποίηση Λιπομέτρησης και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών.
  • Διανομή ειδικά σχεδιασμένου εγχειρίδιου Διατροφής.

Επίσης, θα προσφέρονται προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Στη βραδινή εκδήλωση η επιστημονική ενημέρωση και το Cocktail Party συμπληρώνουν τη μεγάλη γιορτή της διατροφής. Θα πραγματοποιηθεί στο Café/Cocktail Bar COVIAR (πρώην Εν Δελφοίς – Δελφών 5, Κολωνάκι). Αναλυτικά:

  • Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
  • Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε., η οποία αναδεικνύει τις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει η ανεπάρκεια και η έλλειψη της βιταμίνης D στον ελληνικό πληθυσμό.   
  • Cocktail Party με πολλές εκπλήξεις και happenings.

Η φετινή γιορτή της διατροφής έχει άκρως ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events με τη συμμετοχή πολυάριθμων διαιτολόγων - διατροφολόγων. Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

5. Ποιο ακριβώς είναι το φάσμα δραστηριοτήτων της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αναπτύσσει δραστηριότητες σε ολόκληρο το φάσμα των Υπηρεσιών Διατροφής που περιλαμβάνουν: Διαιτολογική Υποστήριξη, Εταιρική Υποστήριξη, Περιοδικό Λόγω… διατροφής, e-Υπηρεσίες, Εκδόσεις Βιβλίων και Ενημερωτικών εγχειριδίων, Έρευνα και Διοργάνωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

Την συνέντευξη επιμελήθηκε ο
Γιώργος Τσιάνης, Product Manager ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%