• Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 | 07:14
Υπάρχει περίπτωση η γυμναστική με βάρη να “φουσκώσει” τα μπούτια μου; Υπάρχει περίπτωση η γυμναστική με βάρη να “φουσκώσει” τα μπούτια μου;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση:  Είμαι 18 χρονών και ξεκίνησα να γυμνάζομαι. Κάνω λίγη αερόβια και λίγη γυμναστική με βάρη. Υπάρχει περίπτωση η γυμναστική με βάρη να “φουσκώσει” τα μπούτια μου;

Αγαπητή Ε.,

Αρχικά να σου πω πως κάνεις πολύ καλά που ξεκίνησες γυμναστική καθώς βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθάει στην απώλεια βάρους, σε συνδυασμό πάντα με ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, βελτιώνει τη στάση του σώματος ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και μειώνει το άγχος.

Εκ φύσεως, λόγω ανατομίας και φυσιολογίας μια γυναίκα δεν μπορεί να χτίσει υπερβολική μυϊκή μάζα οπότε και δεν θα αποκτήσεις όγκο σε μηρούς και γοφούς ιδιαίτερα αν δεν κάνεις αρκετά έντονη γυμναστική με βάρη.

Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με τακτά γεύματα και από όλες τις ομάδες τροφίμων, συνδυαστικά με 3-4 φορές την εβδομάδα φυσικής δραστηριότητας θα δεις πολλές θετικές αλλαγές στα σώμα σου.

Τέλος, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου προσλαμβάνοντας την απαραίτητη ποσότητα υγρών που χρειάζεσαι καθημερινά και να μειώσεις τις απώλειες από τη γυμναστική.

Δάφνη Γκούμα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: goumadafni@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%