• Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 | 13:38
Η δίαιτα των Superfoods (Διαιτολόγιο: 1η εβδομάδα) Η δίαιτα των Superfoods (Διαιτολόγιο: 1η εβδομάδα)

Το διατροφολόγιο της Δίαιτας των Superfoods για την πρώτη εβδομάδα βασίζεται απόλυτα στην παρουσία άφθονων υπετροφίμων.

Επιπλέον, πολλά από τα υπερτρόφιμα εκτός από τα υποθερμιδικά τους χαρακτηριστικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτοστερόλες.

Αποτελούν ένα σημαντικό σύμμαχο όχι μόνο στη μείωση του βάρους αλλά και στην αντιμετώπιση της υπέρτασης και της υπερχοληστερολαιμίας.

Η σημασία της ένταξης στη διατροφή υπερτροφίμων πλούσιων σε διαλυτές φυτικές ίνες προκύπτει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, η ημερήσια κατανάλωση 6 g διαλυτών φυτικών ινών προκαλεί μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 5–10% και της LDL («κακής») χοληστερόλης κατά 5%!

Επιπλέον, η κατανάλωση 2–2,5 g φυτικών στερολών καθημερινά στο πλαίσιο ενός υγιεινού διαιτολογίου μειώνει κατά 30–40% την ολική χοληστερόλη και κατά 15% την LDL χοληστερόλη! 

Συνεπώς, το πρώτο μας εβδομαδιαίο διατροφολόγιο περιλαμβάνει υπερτρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και φυτοστερόλες.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να λησμονούμε να καταναλώνουμε και υπερτρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά (π.χ. σολομός, ξηροί καρποί, μαλακή μαργαρίνη, φυτικά έλαια).

Επιπρόσθετα, η περιεκτικότητα του διατροφολογίου αυτού σε κορεσμένα λιπαρά δεν ξεπερνά το 10% των ολικών προσλαμβανομένων θερμίδων.

Τέλος, η συνολική ημερήσια περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες είναι περίπου 24 g και σε φυτικές στερόλες 2,5 g, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ο συνδυασμός αυτός είναι απόλυτα αποτελεσματικός και συμβάλει μέγιστα στην προσπάθεια ενός ατόμου να διαχειριστεί καλύτερα το σωματικό του βάρος.

Με την ελπίδα ότι το διατροφολόγιο αυτό θα αποτελέσει ένα πραγματικά πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια, σας παρουσιάζω ακολούθως την πρώτη εβδομάδα της δίαιτας των Superfoods.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

(Κάντε κλικ για να μεγεθύνετε το διαιτολόγιο)

Σημαντικές συμβουλές της δίαιτας των Superfoods:

• Να τηρείτε τις ώρες και τη χρονική απόσταση των γευμάτων

• Άφθονο νερό- πάντα μετά το γεύμα

• Άφθονη κανέλα / πιπέρι / Πράσινο τσάι / Λουΐζα / Ρόφημα κρόκου Κοζάνης

• Μουρουνέλαιο για ισχυρό ανοσοποιητικό / Πολυβιταμίνη / Συμπλήρωμα σιδήρου (σε περίπτωση αναιμίας)

Μεταβολικό πενθήμερο | Η δίαιτα των Superfoods (1η εβδομάδα )Η δίαιτα των Superfoods (2η εβδομάδα )

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου & Α' Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Κολωνάκι: Σκουφά 32, Τηλ: 2103647517
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, Τηλ: 2102520977
Email: [email protected]

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%