• Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 | 16:44
Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το γάλα κατσίκας και το γάλα kamut. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το γάλα κατσίκας και το γάλα kamut.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Καλησπέρα σας ! Προσπαθώ αρκετό καιρό τώρα να επιλέξω ένα καλό είδος γάλακτος από τα τόσα που υπάρχουν, που θα αντικαθιστά το αγελαδινό. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το γάλα κατσίκας και το γάλα kamut. Ευχαριστώ! Δήμητρα

ΑπάντησηΑγαπητή Δήμητρα,

Το κατσικίσιο γάλα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αντικαταστήσεις το αγελαδινό αφού έχει ίση ή και περισσότερη θρεπτική αξία. Επιπλέον η καζείνη του κατσικίσιου γάλακτος είναι πιο διαλυτή από του αγελαδινού, γι’ αυτό και απορροφάται πιο εύκολα, αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερη η ποιότητα του κατσικίσιου γάλακτος και ότι γενικότερα χωνεύεται πιο εύκολα. Επίσης, περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων που συνιστώνται σε θεραπείες ασθενειών όπως στεφανιαίες νόσοι, εντερικές διαταραχές και κυστική ίνωση. Επίσης αυτά τα λιπαρά οξέα προσφέρουν ενέργεια ενώ συγχρόνως μειώνουν την ποσότητα χοληστερόλης.

Το γάλα από τα σιτηρά kamut είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, σελήνιο και δεν περιέχει λακτόζη, γεγονός που το καθιστά ιδανικό στην κατανάλωση του από άτομα που έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά, από χορτοφάγους και άτομα που νηστεύουν. Επιπλέον, Το γάλα από τα σιτηρά kamut έχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε κορεσμένα (κακά λιπαρά) και χοληστερόλη.

Αθηνά Ρούντου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικής μονάδας Λόγω διατροφής, Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
r_athina86@yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%