• Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 | 15:12
Θα ήθελα να χάσω κάπου στα 10 κιλά γιατί πιστεύω ότι μόνο τότε θα νιώσω άνετα με τον εαυτό μου! Θα ήθελα να χάσω κάπου στα 10 κιλά γιατί πιστεύω ότι μόνο τότε θα νιώσω άνετα με τον εαυτό μου!

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

 
ΕρώτησηΕιμαι 20 χρονων! Εχω υψος 1,60 και ειμαι 63 κιλα! Θα ηθελα να χασω καπου στα 10 κιλα γιατι πιστευω οτι μονο τοτε θα νιωσω ανετα με τον εαυτο μου! Θελω να αγαπησω το σωμα μου! Ποια πιστευετε οτι θα ηταν η ιδανικη διαιτα;

Απάντηση: Αγαπητή,  

Σύμφωνα με την εξίσωση Hamwi, το ιδανικό σας βάρος προσδιορίζεται στα 55 κιλά. Ο ενδεικνυόμενος ρυθμός απώλειας είναι 2-4 κιλά μηνιαία.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας εφαρμόζοντας συχνότητα γευμάτων, κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), πρόσληψη άφθονων φρούτων, λαχανικών και υγρών (νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), περιορισμό γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα (π.χ.περπάτημα) και να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να φτάσει το επιθυμητό βάρος. Μην ενθουσιάζεστε με τη γρήγορη απώλεια βάρους, διότι όσο γρήγορα θα χάσετε τα κιλά, τόσο εύκολα θα τα ξαναπάρετε, αν δεν έχετε μάθει να τρώτε σωστά. Θα βοηθούσε επίσης η καταγραφή ενός ημερολογίου  ημερησίας καταναλώσεις τροφίμων ώστε να ελέγχετε καλυτέρα και εσείς η ίδια τις διατροφικές ατασθαλίες σας.

 

Έφη Δέδε
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
dede @ logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%