• Τρίτη, 07 Ιούλιος 2020 | 02:45
Καταναλώστε πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να έχετε έξυπνα παιδιά Καταναλώστε πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να έχετε έξυπνα παιδιά

Αυτό είναι σίγουρα μια καλή συμβουλή για την υγεία που όλες οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες πρέπει να τρώνε πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά να αποκτήσουν έξυπνα παιδιά.

Θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα, που κάνουν τα επίπεδα IQ των παιδιών να είναι υψηλότερα.

Η μελέτη έδειξε ότι εάν οι έγκυες μητέρες τρώνε έξι ή επτά μερίδες φρούτων (συμπερλαμβανομένων των χυμών φρούτων) την ημέρα, κατά μέσο όρο, στη συνέχεια, τα βρέφη τους τοποθετούνται έξι ή επτά μονάδες υψηλότερα στην κλίμακα IQ στην ηλικία του ενός έτους.

«Βρήκαμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες πρόβλεψης της γνωστικής ανάπτυξης ήταν το πόσο οι μαμάδες κατανάλωναν φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο περισσότερα φρούτα κατανάλωναν οι μαμάδες, τόσο υψηλότερη ήταν η γνωστική ανάπτυξη του παιδιού τους», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Piush Mandhane από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά.

Η ομάδα του εξέτασε τα στοιχεία από 688 παιδιά που ελέγχθηκαν για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μάθηση και την ανάπτυξη του παιδιού, όπως το οικογενειακό εισόδημα, η πατρική και η μητρική εκπαίδευση και η ηλικία κύησης του παιδιού.

Οι μητέρες που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν γεννήσει τα παιδιά που είχαν καλύτερη απόδοση σε αναπτυξιακές δοκιμές στην ηλικία του ενός έτους.

«Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο ένα παιδί είναι στη μήτρα, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται και προσθέτοντας μια ακόμη μερίδα φρούτων ανά ημέρα στη διατροφή της μητέρας παρέχετε στο μωρό της το ίδιο όφελος, όπως αν γεννιόταν μια ολόκληρη εβδομάδα αργότερα," δήλωσε ο Mandhane στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EbioMedicine.

Για να αναπτύξει περαιτέρω τις διαπιστώσεις, ο Mandhane συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Bolduc ο οποίος ερευνά τη γενετική βάση της γνώσης του ανθρώπου και των μυγών.

"Οι μύγες είναι πολύ διαφορετικές από τους ανθρώπους, αλλά, παραδόξως, έχουν το 85 τοις εκατό των γονιδίων που εμπλέκονται στη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, που τις καθιστά ένα μεγάλο μοντέλο για τη μελέτη της γενετικής της μνήμης", δήλωσε ο Bolduc.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι μύγες που γεννήθηκαν μετά την κατανάλωση χυμού φρούτων πριν τη γέννα είχαν σημαντικά καλύτερη ικανότητα μνήμης, παρόμοια με τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται από τον Mandhane με ενός χρόνου βρέφη.

Αλεξιάννα Τριανταφύλλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, ΒSc
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

[email protected]

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%