• Σάββατο, 30 Μάιος 2020 | 15:18
Με ενδιαφέρει η καταπολέμηση της παχυσαρκίας της κόρης μου Με ενδιαφέρει η καταπολέμηση της παχυσαρκίας της κόρης μου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση:  Με ενδιαφέρει η καταπολέμηση της παχυσαρκίας της κόρης μου. Είναι 1,68 γύρω στα 95 κιλά, από 14 ετών μέχρι και σήμερα που είναι 30 ετών, με αυξομειώσεις 10 κιλών. Δεν έχει κανένα ιατρικό πρόβλημα.

Καλησπέρα σας κα. Μ.,

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος της κόρης σας είναι 33,6 kg/m2 με φυσιολογικό εύρος 18,5-24,9 kg/m2. Αυτό σημαίνει ότι η κόρη σας ανήκει στην κατηγορία «Παχυσαρκία 1ου βαθμού».

Το γεγονός ότι υπάρχουν αυξομειώσεις 10 κιλών για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, μπορεί σημαίνει ότι δεν διατρέφεται σωστά και ότι δεν ασκείται επαρκώς ή καθόλου.

Αυτό που πρέπει να κάνετε και θα σας βοηθήσει να λύσετε άμεσα το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι να επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο προκειμένου να γίνει αναλυτικότερα μια διατροφολογική εκτίμηση.

Είναι καλό να ακολουθεί τις βασικές οδηγίες διατροφής:

  1. Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων: 2-3 μερίδες καθημερινά αντιστοιχούν σε 1 ποτήρι γάλα  1.5%, σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1.5% και σε 30γρ. τυρί.
  2. 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
  3. Η κατανάλωση υγρών είναι πολύ σημαντική για τη σωστή ενυδάτωση και την καλή λειτουργία του οργανισμού: 6-8 ποτήρια νερού καθημερινά. Επιπλέον μπορεί να καταναλώνεις φυσικούς χυμούς φρούτων, γάλα.
  4. Να προτιμά προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως: μαύρο ψωμί, φρυγανιές ολικής, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
  5. Να συνδυάζεις το κρέας ή το ψάρι με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο (πατάτα, ρύζι, μακαρόνια, ψωμί) και να μην παραλείπει ποτέ την κατανάλωση λαχανικών με τη μορφή σαλάτας στα κυρίως γεύματα.
  6. 1-2 φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας (μοσχάρι ή χοιρινό).
  7. 3 φορές εβδομαδιαία άσπρο κρέας (κοτόπουλο ή ψάρι).
  8. Μην ξεχνάς την άσκηση: 30-40min ημερησίως φυσική δραστηριότητα θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της.

Ναταλία Βάου
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%