• Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 | 16:23
Έχω καθυστέρηση, ωστόσο δεν είχα σεξουαλική επαφή, αλλά έχασα κιλά. Μήπως ευθύνεται αυτό; Έχω καθυστέρηση, ωστόσο δεν είχα σεξουαλική επαφή, αλλά έχασα κιλά. Μήπως ευθύνεται αυτό;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Έχω καθυστέρηση 8 ημερών. Ωστόσο δεν είχα σεξουαλική επαφή, αλλά τον τελευταίο μήνα πήγαινα σχεδόν κάθε μέρα για τρέξιμο και έχασα και κάποια κιλά. Μήπως ευθύνεται αυτό;

Αγαπητή Α.,

Το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση στην περίοδό σου δηλώνει πως κάτι δε λειτουργεί σωστά και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η απουσία της έμμηνου ρύσεως συναντάται  συχνά σε γυναίκες που κάνουν αθλητισμό ή είναι πολύ αδύνατες, οπότε σε περίπτωση που παλαιότερα δεν έκανες συστηματικά φυσική δραστηριότητα και τώρα ξεκίνησες εντατικά, είναι πιθανό να απορυθμίστηκε ο οργανισμός σου αφού είχες και απώλεια βάρους .Επιπλέον, οι εξαντλητικές  δίαιτες προκαλούν μεγάλη μείωση του σωματικού λίπους οπότε και είναι πιθανό να προκληθεί αμηνόρροια.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ακολουθώντας το Μεσογειακό μοντέλο και καταναλώνοντας τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων και σε συγκεκριμένη ποσότητα και συχνότητα ανά εβδομάδα .

Όσον αφορά το τρέξιμο, 30-40 λεπτά 4-5 φορές ανά εβδομάδα είναι ικανοποιητικό για να σταθεροποιήσεις το βάρος σου και να αποφύγεις την πρόσληψη βάρους.

Δάφνη Γκούμα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: goumadafni@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%