• Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2020 | 06:01
Κοφτό μακαρόνι με γαρίδες και λιαστή ντομάτα Κοφτό μακαρόνι με γαρίδες και λιαστή ντομάτα

Ένα μοναδικό γεύμα με Κοφτό μακαρόνι με γαρίδες και λιαστή ντομάτα, της Ντίνας Νικολαου γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία!

  • Προετοιμασία: 10´

  • Μαγείρεμα: 30´

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 400 γρ. κοφτό μακαρόνι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαριδούλες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 120 γρ. pasta & gratinar Arla + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
  2. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και τα σουρώνω.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτω τις γαριδούλες και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  5. Δεν μαγειρεύω περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.
  6. Βγάζω τις γαριδούλες με τρυπητή κουτάλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  7. Ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  8. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και βράζω για 5 λεπτά.
  9. Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα.
  10. Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  11. Ανακατεύω και αν δεν είναι πολύ κρεμμώδη, προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  12. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον τυρί και σερβίρω αμέσως.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία!

Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρέχοντας μία υψηλή ποσότητα μονάδων ORAC συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών καλής βιολογικής αξίας.

Ακόμα, μία μερίδα γαρίδες προσφέρει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων ποσότητα 48% των ημερήσιων αναγκών μας σε σελήνιο, ένα μέταλλο που εξουδετερώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την καρδιά.

Τέλος, η προσθήκη του μείγματος τυριών και της κρέμας γάλακτος ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%