Αγαπημένο πιάτο με χαμηλότερα, όμως, λιπαρά από την κλασική συνταγή!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄-50
Υλικά για 4 μερίδες
- 200 γραμμ. μπάμιες καθαρισμένες
- 250 γραμμ. (3 μέτριες) ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
- 400 γραμμ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα ή στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- Μαύρο πιπέρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε τις μπάμιες σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος και τις σκεπάζουμε με τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
- Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το κρασί και ρίχνουμε προσεκτικά το ελαιόλαδο πάνω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 40΄-50΄. Στη μέση του ψησίματος το περιχύνουμε με το ζουμί του.
Πρόταση σερβιρίσματος: Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα. Η φρέσκια ρίγανη θα σας…ταξιδέψει στις Κυκλάδες!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το κοτόπουλο τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Συμβάλλει, έτσι, στην τόνωση του μεταβολισμού και στη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες ολευρωπαΐνη, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, πολυφαινόλες που περιλαμβάνονται στο τρίδυμο ντομάτα – ελαιόλαδο – κρασί ασκούν ευεργετική δράση στη λειτουργία της καρδιάς. Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου ολοκληρώνεται με τις φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.Το πιάτο μας τροφοδοτεί με περισσότερο από το 50% των καθημερινών μας αντιοξειδωτικών απαιτήσεων σε μονάδες ORAC.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.062