Logodiatrofis.gr
ΚοτοπουλοΣυνταγές

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπάμιες

Αγαπημένο πιάτο με χαμηλότερα, όμως, λιπαρά από την κλασική συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄-50

Υλικά για 4 μερίδες

  • 200 γραμμ. μπάμιες καθαρισμένες
  • 250 γραμμ. (3 μέτριες) ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 400 γραμμ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα ή στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • Μαύρο πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνουμε τις μπάμιες σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος και τις σκεπάζουμε με τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
  3. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί και ρίχνουμε προσεκτικά το ελαιόλαδο πάνω από το κοτόπουλο.
  5. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 40΄-50΄. Στη μέση του ψησίματος το περιχύνουμε με το ζουμί του.

Πρόταση σερβιρίσματος: Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα. Η φρέσκια ρίγανη θα σας…ταξιδέψει στις Κυκλάδες!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το κοτόπουλο τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Συμβάλλει, έτσι, στην τόνωση του μεταβολισμού και στη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες ολευρωπαΐνη, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, πολυφαινόλες που περιλαμβάνονται στο τρίδυμο ντομάτα – ελαιόλαδο – κρασί ασκούν ευεργετική δράση στη λειτουργία της καρδιάς. Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου ολοκληρώνεται με τις φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.Το πιάτο μας τροφοδοτεί με περισσότερο από το 50% των καθημερινών μας αντιοξειδωτικών απαιτήσεων σε μονάδες ORAC.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.062

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ