• Τρίτη, 11 Αύγουστος 2020 | 21:35
Κοτόπουλο με μουστάρδα και ντοματίνια, στο χαρτί Κοτόπουλο με μουστάρδα και ντοματίνια, στο χαρτί

Ένα πιάτο με κοτόπουλο, πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, της Ντίνας Νικολάου!

  • Προετοιμασία: 15΄

  • Μαρινάρισμα: 30΄

  • Μαγείρεμα: 30΄

  • Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 συσκευασία με φιλέτα)

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή

  • λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)

  • 1 κουτ. σούπας μέλι

  • 20 - 25 ντοματίνια (1 κεσεδάκι), χαραγμένα ελαφρώς χιαστί

  • 10 - 12 φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

  • 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες

  • 100 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι (θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ αλλά και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά αν δεν βρείτε, το αντικαθιστάτε με κλασικό βαλσαμικό)

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου.

  2. Τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνω σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα χαραγμένα ντοματίνια, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.

  3. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζω στο ψυγείο και αφήνω το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  5. Κόβω 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ. και με ένα πινέλο τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.

  6. Βγάζω το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτω τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύω και πάλι.

  7. Μοιράζω το μείγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολλας, φροντίζοντας να μοιράσω ισόποσα τα ντοματίνια και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξω κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1 - 2 κουτ. σούπας).

  8. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα ισομοιράζω στα πακέτα.

  9. Ενώνω τις άκρες κάθε λαδόκολλας για να κολλήσουν και τις αλείφω και πάλι με αυγό, εξωτερικά, ώστε να παραμείνουν κολλημένες.

  10. Βάζω τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου  και ψήνω για 30 λεπτά ή μέχρι τα πακέτα να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αυγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους).

  11. Τα σερβίρω αμέσως, ανοίγοντας τα πακέτα την ώρα του σερβιρίσματος, μέσα στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα. 

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο μας προτείνει με αγάπη η Ντίνα και συμβάλλει απόλυτα στη μυϊκή ενδυνάμωση.

Τα μυρωδικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή παρέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων.

Λεμόνι, μουστάρδα, μπαχαρικά και μυρωδικά αναδεικνύουν την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου.

Άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες- βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή ORAC, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης- παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, αποτελεί ένα θωρακισμένο αμυντικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στα αγγεία.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%