• Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 | 11:26
Κρέπα ή Βάφλα: Τι να διαλέξουμε; Κρέπα ή Βάφλα: Τι να διαλέξουμε;

Το γλυκό αποτελεί «απαγορευµένο καρπό», όταν βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους.

Τα αγαπημένα γλυκά μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, έχουν όμως κι αρκετά θρεπτικά συστατικά!

Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως θα πρέπει να τα καταναλώνουμε κάθε τρεις και λίγο...

Απλά, αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσουμε το δίλημμα «κρέπα ή βάφλα», καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι έχουμε να... κερδίσουμε (πέρα από τις θερμίδες).

Δίλημμα «Κρέπα ή Βάφλα»

Κρέπα(σοκολάτα - μπανάνα)

• Ενέργεια: 498 kcal

• Απλά σάκχαρα: 40gr

• Κορεσµένα λιπαρά: 7gr

• Χοληστερόλη: 3,33mg

Η παρουσία σοκολάτας χαρίζει στην κρέπα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, που προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Το δίδυµο σοκολάτα - µπανάνα εφοδιάζει τον οργανισµό µε µαγνήσιο και κάλιο, που συµβάλλουν στη ρύθµιση της αρτηριακής πίεσης, ενδυναµώνουν τους µυς και βελτιώνουν τη µνήµη.

Το αλεύρι και το γάλα που προστίθενται στο µείγµα της κρέπας προσφέρουν βιταµίνες της οµάδας Β (θειαµίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη), που τονώνουν το µεταβολισµό και το νευρικό σύστηµα, ενισχύοντας την πνευµατική διαύγεια και τη µνήµη.

Βάφλα(παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού και σιρόπι σοκολάτα)

• Ενέργεια: 547 kcal

• Απλά σάκχαρα: 47gr

• Κορεσµένα λιπαρά: 8gr

• Χοληστερόλη: 46mg

Βασικό συστατικό του παγωτού, της βάφλας, της πραλίνας και του σιροπιού είναι η ζάχαρη, της οποίας η υπερβολική κατανάλωση έχει συνδεθεί µε καρδιαγγειακά, καρκίνο, παχυσαρκία και περιοδοντικές ασθένειες.

Ο παραπάνω συνδυασµός είναι πλούσιος σε χοληστερόλη, που αυξάνει την πιθανότητα δηµιουργίας αθηρωµατικής πλάκας και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η παρουσία του παγωτού στη βάφλα αυξάνει το περιεχόµενό της σε λιποδιαλυτές βιταµίνες (Α, D, Ε), οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενισχύουν την καλή όραση, συµµετέχουν στο µεταβολισµό του ασβεστίου και του φωσφόρου καθώς και στην πήξη του αίµατος.

Γεωργία Καπώλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος ΕΛ.Δ.Ε.
[email protected]

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%