Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα

Μια γευστική συνταγή για κριθαρότο γαρίδας με φρέσκια ντομάτα

Προετοιμασία: 25′

Μαγείρεμα: 20′

Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 300γρ. Barilla Κριθαράκι (Risoni)
  • 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 ml Λευκό κρασί
  • 1200 ml Ζωμός λαχανικών
  • 2 Ντομάτες κομμένες
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 20 Γαρίδες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΒΗΜΑΤΑ

  1. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε το Kριθαράκι Barilla συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε την φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά – σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το Κριθαράκι.
  4. Όταν το Κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τις γαρίδες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  5. Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες και έχουν δώσει και αυτές την γεύση τους, αποσύρετε το κριθαρότο από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ