Μια γευστική συνταγή για κριθαρότο γαρίδας με φρέσκια ντομάτα
Προετοιμασία: 25′
Μαγείρεμα: 20′
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 300γρ. Barilla Κριθαράκι (Risoni)
- 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 ml Λευκό κρασί
- 1200 ml Ζωμός λαχανικών
- 2 Ντομάτες κομμένες
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 20 Γαρίδες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΒΗΜΑΤΑ
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε το Kριθαράκι Barilla συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε την φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά – σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το Κριθαράκι.
- Όταν το Κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τις γαρίδες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
- Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες και έχουν δώσει και αυτές την γεύση τους, αποσύρετε το κριθαρότο από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα.