Logodiatrofis.gr
ΣυνταγέςΨάρια - Θαλασσινά

Λαβράκι με πράσο

Αναβαθμίστε το δείπνο σας με αυτή τη νόστιμη και θρεπτική συνταγή.

Συστατικά

Θα χρειαστείτε:

  • 250 ml φυτική κρέμα σόγιας
  • 2 ματσάκια βασιλικό
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Tabasco
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
  • 3 πράσα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 φιλέτα λαβράκι (120gr το καθένα)
  • 400gr πατάτες
  • 2 ασπράδια
  • 30gr αλεύρι
  • 40gr ψίχα ψωμιού
  • 65gr νιφάδες αμυγδάλου

Προετοιμασία

  1. Βράστε τη φυτική κρέμα και αφήστε τη να μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, το ταμπάσκο και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  2. Κόψτε τα πράσα σε κομμάτια και τσιγαρίστε τα με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κρατήστε τα ζεστά μέχρι τη χρήση.
  3. Κόψτε το λαβράκι σε ίσα μέρη. Τοποθετήστε το στο ταψί, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήστε τα φιλέτα λαβράκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C, για 10 έως 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Ψήστε την ίδια στιγμή στο φούρνο, τις κροκέτες αμυγδάλου μέχρι να ροδίσουν .
  4. Βράστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο, λίγο ελαιόλαδο. Σχηματίστε μικρές κροκέτες, περάστε τις από το αλεύρι, τα ασπράδια ,το μίγμα ψίχας και τις νιφάδες αμυγδάλου. Τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο (180 ° C για 20 λεπτά). Σερβίρετε με σάλτσα βασιλικού και φινίρετε με ένα πράσινο φύλλο.

Διατροφικό tip

Ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ανόργανα στοιχεία και λιπαρά οξέα που βοηθούν στην μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού ακόμη και σε εκφυλιστικές νόσους όπως είναι ο καρκίνος.

Σε συνδυασμό με την φυτική κρέμα σόγιας, το καθιστά ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, διατήρηση μυϊκής μάζας) και ταυτόχρονα με υπέροχη γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ