• Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 | 04:39
Το λίπος μου είναι αρκετά παραπάνω από το φυσιολογικό. Θα μπορούσατε να μου πείτε κάποια tips; Το λίπος μου είναι αρκετά παραπάνω από το φυσιολογικό. Θα μπορούσατε να μου πείτε κάποια tips;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Καλησπέρα σας, Είμαι 28 ετών, 57 Kg με ύψος 1,65. Το λίπος μου όμως είναι αρκετά παραπάνω από το φυσιολογικό. θα μπορούσατε να μου πείτε κάποια tips  τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να το μειώσω; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Απάντηση:  Καλησπέρα σας, Αρχικά πρέπει να σας πω ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματός σας είναι 20,9kg/m2 δηλαδή, το σωματικό σας βάρος βρίσκεται στα φυσιολογικά πλαίσια. Όσον αφορά στη βελτίωση της κατανομής του σωματικού λίπους, καλό θα ήταν να δώσετε έμφαση στις ακόλουθες συμβουλές:

  1. Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι: Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους
  2. Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό ρύζι): η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης.
  3. Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες ημίπαχο γιαούρτι την ημέρα σε συνδυασμό με ισορροπημένη  διατροφή έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο λίπος στο στομάχι από αυτούς που δεν έτρωγαν γιαούρτι.
  4. Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια: η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους.

Μην ξεχνάτε:

  • Μικρά και συχνά γεύματα.
  • Καθημερινή λήψη πρωινού.
  • Κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες.
  • Αυξημένη πρόσληψη υγρών (8-10 ποτήρια καθημερινά): νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, χυμοί, τσάι.
  • Συστηματική φυσική δραστηριότητα (30 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά).


Τέλος , αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ένα πτυχιούχο Διαιτολόγο - Διατροφολόγο για να σας παρέχει περισσότερες εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές.

Αστέριος Ματσούκας
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
email : 
astmatsoukas@gmail.com 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

  θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%