• Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2019 | 03:09
Μαύρο ρύζι με θυμάρι και τυρί Μαύρο ρύζι με θυμάρι και τυρί

Συνταγή για μαύρο ρύζι με θυμάρι και τυρί:

• Μερίδες: 2

• Δυσκολία: *

• Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

• Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μαύρο ρύζι
  • 50 γρ. αρωματισμένο τυρί τόμα (ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα)
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 20 γρ.)
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύντε αρκετές φορές το ρύζι και βράστε το σε αλατισμένο νερό δύο φορές τον όγκο του. Αφήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη πάνω στο μάτι για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε την από το μάτι και αφήστε το ρύζι να ξεκουραστεί και να απορροφήσει όλο το νερό.
  2. Κόψτε το τυρί σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι κόψτε το σε μικρότερα και το άλλο σε νιφάδες. Καθαρίστε το θυμάρι και κρατήστε τα φύλλα του.
  3. Μόλις το ρύζι ετοιμαστεί προσθέστε τα κομμάτια του τυριού, τα φύλλα του θυμαριού, το λάδι και όσο αλατοπίπερο θέλετε.
  4. Ανακατέψτε και σερβίρετε. Πασπαλίστε με τις νιφάδες του τυριού και γαρνίρετε με το υπόλοιπο θυμάρι.
ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%