Ειδήσεις

16 Οκτωβρίου: Μία ξεχωριστή ημέρα! Με άποψη...

Η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.

Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945).  Μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία πιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν μία λαμπερή ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!».

Φέτος μας φιλοξενεί ο Δήμος του Πειραιά, στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση πλησίον Δημοτικού θεάτρου.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν: Επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού σας Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων, προιοντικών δειγμάτων - εντύπων και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Μαζί μας θα βρίσκονται οι διατροφολόγοι της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, μαθητές από τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μαζί με τη χορωδία τους, ενώ θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά. Θα μιλήσουν εκτός από εμένα, η κα Έλλη Σπυροπούλου - Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ "ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα" και η Έλλη Παπαγγελή – Παρουσιάστρια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η γνωστή event maker κα. Έλενα Δεφίγγου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά, τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" όπως και το Ραδιόφωνο "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM", το Ραδιόφωνο «Πειραϊκής Εκκλησίας», το «Κανάλι 1» Πειραιά, το Περιοδικό "FORMA", το "tlife.gr", το "news247.gr", το "Pathfinder.gr" κλπ. Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στη διατροφή!

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Ζάχαρη και καρκίνος: Πρέπει να ανησυχούμε;

Ζάχαρη και καρκίνος: Πρέπει να ανησυχούμε;

Ζάχαρη ναι ή όχι στον καρκίνο; Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Αλλά και ο πολλαπλασιασμός τους αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης. Ωστόσο, η γλυκόζη δεν αποτελεί 'τροφή' μόνο των καρκινικών αλλά και των υγιών κυττάρων. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη...!

Ελαιόλαδο: Το απόλυτο ελληνικό 'φάρμακο'

Ελαιόλαδο: Το απόλυτο ελληνικό 'φάρμακο'

Γιατί «όσο πιο πικρό – τόσο πιο καλό»; Γιατί θα πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο σκούρο μπουκάλι και να διατηρείται σε σκιερό και δροσερό μέρος; Πως 2-3 κουταλιές της σούπας ωμό πικρό αγουρέλαιο καθημερινά, το «γιατρό κάνουν πέρα»; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ελαιόλαδο…!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία