Logodiatrofis.gr
Με αποψη... (dGrigorakis blog)

Όταν ο άνθρωπος καταστρατηγεί τη φύση του…

Σε λίγα χρόνια η γενιά μου δεν θα ξέρει τι αντιμετωπίζει από αυτοάνοσα!». Ωμή διαπίστωση 24άχρονης με διάγνωση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, η οποία με επισκέφθηκε πρόσφατα στη Διαιτολογική μου Μονάδα…

Γιατί γύρω μας παρατηρούμε μία απίστευτη έξαρση των εν λόγω νοσημάτων?? Τι έχει αλλάξει και τι πάει στραβά?? Ό άνθρωπος σήμερα καταστρατηγεί τη φύση του?? Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο κείμενο που ακολουθεί…

Πρόσφατα με επισκέφθηκε κοπέλα 24 ετών με διάγνωση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Σε μία αποστροφή του λόγου της επισήμανε «σε λίγα χρόνια η γενιά μου δεν θα ξέρει τι έχει από αυτοάνοσα». Πράγματι, γύρω μας παρατηρούμε μία απίστευτη έξαρση των εν λόγω νοσημάτων. Προσπαθώντας να την εξηγήσω, αναλύω τη φύση του ανθρώπου έτσι όπως αυτή είναι προκαθορισμένη. Ο άνθρωπος για περισσότερα από 3.000 χρόνια υπήρξε ένα άκρως κινητικό ον, σε άμεση επαφή με τον ήλιο, χώμα, δένδρα και τη φύση.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα?

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες υφίσταται μία άνευ προηγουμένου επίθεση παραγόντων ξένων προς τα ανθρώπινα γονίδια… Γεωπαθητικό και Ηλεκτρομαγνητικό Στρες: Ηλεκτρομαγνητική ρύπανση από κεραίες τηλεόρασης, ασύρματων και κινητών τηλεφώνων.

  • Αλλοίωση τροφικής αλυσίδας: Υπολογίζεται ότι ο μέσος Έλληνας καταναλώνει τουλάχιστον 8 κιλά / έτος φυτοφαρμάκων.
  • Υπερβολικό στρες και ανεπαρκής ύπνος: Διακρίνουν πλέον τις καθημερινές συνθήκες των περισσοτέρων.
  • Έντονος Κλιματισμός: Κλιματιστικά σε σπίτι, εργασία και αυτοκίνητο δεν επιτρέπουν στους φυσιολογικούς αποτοξινωτικούς μηχανισμούς να αναπτυχθούν (ιδρώτας) και ταυτόχρονα ανακυκλώνουν τις μολυσματικές ουσίες στο χώρο.
  • Υπόθεση Υγιεινής: Η συχνή χρήση καθαριστικών «εξαφανίζει» βακτήρια και ιούς, τους συνήθεις δηλαδή στόχους ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Ελλιπής έκθεση στον ήλιο: Μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού εμφανίζει ανεπάρκεια βιταμίνης D (προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τον ήλιο), η οποία αποτελεί κομβικό ρυθμιστή της εύρυθμης λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Στην όλη εξίσωση εάν προσθέσετε την «ανοσοευαισθησία» που μεταφέρεται στους απογόνους, θα κατανοήσετε γιατί τα αυτοάνοσα κάνουν την εμφάνιση τους σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες. Η περιβαλλοντική και διατροφοεξαρτώμενη τους φύση είναι δεδομένη.

Επομένως, η επιστροφή στο φυσιολογικό τρόπο ζωής και η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών αποτελούν τα καλύτερα μέσα για την προστασία του ανοσοποιητικού, όπως και βέβαια της ανθρώπινης υγείας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ