• Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 | 19:27
Μελέτη συνδέει την απώλεια βάρους με τη χρήση αναψυκτικών χωρίς θερμίδες Μελέτη συνδέει την απώλεια βάρους με τη χρήση αναψυκτικών χωρίς θερμίδες

Tί ρόλο έχουν τα αναψυκτικά χωρίς θερμίδες στην απώλεια βάρους; 

 

Πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό "Obesity" αναφέρει ότι η χρήση αναψυκτικών χωρίς θερμίδες βοηθάει ένα συμπεριφεριολογικό πρόγραμμα απώλειας βάρους διάρκειας 12 εβδομάδων.

Έρευνα

Περίπου 300 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, αυτή που κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους κατανάλωναν αναψυκτικά χωρίς θερμίδες και σε αυτή που έπινε μόνο νερό.

Η ομάδα στην οποία έπιναν αναψυκτικά χωρίς θερμίδες έχασε κατά μέσο όρο 5.95 kg, συγκριτικά με την ομάδα στην οποία έπιναν μόνο νερό όπου η απώλεια βάρους ήταν 4.09 kg. Επίσης, τα άτομα της πρώτης ομάδας που έχασαν και το περισσότερο βάρος, ανέφεραν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση στο υποκειμενικό αίσθημα της πείνας.

Η μελέτη δεν παρακολούθησε την κατανάλωση θερμίδων, αλλά οι ερευνητές εικάζουν ότι συνεχίζοντας τη λήψη αναψυκτικών χωρίς θερμίδες, οι συμμετέχοντες διατήρησαν τη δύναμη της θέλησης για να συνεχίσουν με το συνολικό σχέδιο του προγράμματος διατροφής και άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω link:
Diet soda helps weight loss, industry-funded study finds

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%