• Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 | 09:02
Μετά την κλιμακτήριο έβαλα 18 κιλά και με ενοχλούν στο βάδισμα. Τι δίαιτα να κάνω; Μετά την κλιμακτήριο έβαλα 18 κιλά και με ενοχλούν στο βάδισμα. Τι δίαιτα να κάνω;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Ερώτηση: Θέλω να κάνω δίαιτα. Μετά την κλιμακτήριο έβαλα 18 κιλά και με ενοχλούν στο βάδισμα. Τι δίαιτα να κάνω; 

Απάντηση:  Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μία διατροφή βασισμένη στα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας στην εμμηνόπαυση:

  • Τα Ω-3 λιπαρά οξέα: συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια) και βελτιώνουν τη διάθεση, που συχνά δυσχεραίνεται κατά την εμμηνόπαυση. Πηγές: σολομός, τόνος, καρύδια, σόγια, ο λιναρόσπορος.
  • Το ασβέστιο και η βιταμίνη D ενισχύουν την υγεία των οστών και βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στη γραβιέρα, στους ξηρούς καρπούς, στο σουσάμι/ταχίνι, ξερά σύκα, καρύδια, στα λιπαρά (σολομός) ψάρια και σε εκείνα με μικρό κόκκαλο (σαρδέλες).
  • Τα φυτοοιστρογόνα, αποτελούν μία ξεχωριστή ομάδα φυσικών μη στεροειδικών φυτικών συστατικών, τα οποία εμφανίζουν παρόμοια δράση με τα γυναικεία οιστρογόνα και μειώνουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Διατροφικές πηγές φυτοοιστρογόνων: όσπρια, κουκούτσι ροδιού, κουκούτσι μήλου, γλυκόριζα, χουρμάδες, λιναρόσπορος, σόγια, σουσάμι.

 

Γεωργία Καπώλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΜSc
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» - ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας
kapoli(a)logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%