• Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020 | 18:47
Μήνυση του Δ.Γρηγοράκη κατά αγνώστων για παραπλανητική διαφήμιση Μήνυση του Δ.Γρηγοράκη κατά αγνώστων για παραπλανητική διαφήμιση

Σε συνεργασία με τη δικηγόρο κα. Μαρία Ζιαζιά υποβλήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων με σκοπό τη διαφύλαξη της επαγγελματικής τιμής και υπόληψης του κ.Γρηγοράκη.

Τις τελευταίες ώρες λαμβάνει χώρα στα social media (Facebook) διαφημιστική εκστρατεία προϊόντος αδυνατίσματος. Σε χορηγούμενη διαφήμιση εμφανίζομαι να υποστηρίζω τη χρήση του προϊόντος Eco Slim. Η δήθεν παρουσία μου πραγματοποιείται είτε σε συνδυασμό με μία γυναίκα που παρουσιάζει εμφανώς την κλινική εικόνα νευρογενούς ανορεξίας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (σημειωτέων η εικόνα φέρει πλαστό και διαφορετικό από το πραγματικό λογότυπο του σταθμού!), είτε ως συνεντευξιαζόμενος από την σύμβουλο διατροφής κα Μαρία Βουτσινά (η οποία σημειωτέων έχει αποβιώσει προ τριετίας), είτε ως λαμβάνων συνέντευξη από το γνωστό Γάλλο διατροφολόγο Δρ. Pierre Dukan. Και στις 3 περιπτώσεις προωθείται στον ηλεκτρονικό αποδέκτη η ιδέα της αγοράς και χρήσης του συγκεκριμένου προϊόντος.

Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι η εν λόγω διαφήμιση είναι δύσκολο να εντοπιστεί μεταγενέστερα από την εμφάνισή της, αφού στην ηλεκτρονική της διεύθυνση παρουσιάζεται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα είτε κανένα περιεχόμενο, με τις ενδείξεις «Αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη» και «Αυτό το συνημμένο δεν μπορεί να φορτωθεί», είτε μία άσχετη με το θέμα αναφορά.

Όπως όμως είναι φυσικό έχω γίνει αποδέκτης εκατοντάδων ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών μηνυμάτων από καταναλωτές, οι οποίοι είτε σκοπεύουν να αγοράσουν το εν λόγω προϊόν παρακινούμενοι από την υποτιθέμενη επιστημονική υπογραφή του, είτε προμηθεύτηκαν το προϊόν χωρίς όμως τελικά να επωφεληθούν των ιδιοτήτων που ισχυρίζεται. Ως αποτέλεσμα μου δηλώνουν την έντονη δυσφορία τους και την απογοήτευσή τους.

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω περιστατικά παραπλανητικής και κακόβουλης διαφήμισης, δηλώνω υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με το συγκεκριμένο προϊόν. Επίσης, ότι οι ηθικοί αυτουργοί που χρησιμοποιούν παράνομα την επαγγελματική μου ιδιότητα και υπόσταση θα υποστούν αυστηρές ποινικές συνέπειες!

Ήδη σε συνεργασία με τη δικηγόρο μου κα Μαρία Ζιαζιά έχουμε προβεί στην υποβολή έγκλησης και άσκησης ποινικής δίωξης κατά αγνώστων με αριθμό πρωτοκόλλου ….. με σκοπό τη διαφύλαξη της επαγγελματικής μου τιμής και υπόληψης.

Μετά τιμής

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, PhD

Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Για περισσότερες νομικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Δικηγόρο

κα Μαρία Ζιαζιά.

email: [email protected]  

Τηλ: 6982226054

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%