• Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 | 11:49
Μια διατροφή βασισμένη σε λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης Μια διατροφή βασισμένη σε λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine...

 

δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από τους μη-χορτοφάγους. Οι χορτοφαγικές δίαιτες αποκλείουν το κρέας, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και ψάρια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ερευνα

Η επισκόπηση συνδύασε αποτελέσματα από 39 προηγούμενες μελέτες, συμπεριλαμβάνοντας 32 μελέτες παρατήρησης και επτά ελεγχόμενες δοκιμές. Μαζί οι μελέτες περιελάμβαναν συνολικά 21.604 ανθρώπους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις μελέτες παρατήρησης, οι άνθρωποι που είχαν καταναλώσει μια χορτοφαγική διατροφή είχαν κατά μέσο όρο συστολική αρτηριακή πίεση που ήταν περίπου 7 mm Hg χαμηλότερη απ' ότι μεταξύ των κρεατοφάγων και διαστολική αρτηριακή πίεση που ήταν 5 mm Hg χαμηλότερη.

Οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές που τους δόθηκε ν' ακολουθήσουν χορτοφαγικές δίαιτες, είχαν κατά μέσο όρο, συστολική αρτηριακή πίεση που ήταν 5 mm Hg χαμηλότερη και διαστολική αρτηριακή πίεση που ήταν 2 mm Hg χαμηλότερη απ'ότι οι συμμετέχοντες στις ομάδες ελέγχου που δεν ήταν σε χορτοφαγικές δίαιτες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια διατροφή βασισμένη σε φυτά είναι τυπικά χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, το οποίο με τη σειρά του, προκαλεί μια υγιή πτώση στην αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, τα φυτικά τρόφιμα είναι συχνά χαμηλά σε νάτριο και πλούσια σε κάλιο, το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση.

 Επιμέλεια Μετάφρασης

Μαίρη Παπαδάκη
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

 

 

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%