• Σάββατο, 06 Ιούνιος 2020 | 02:23
Νιώθω ότι έχω χάσει το κουράγιο να προσέχω τη διατροφή μου και έχω σταματήσει να περπατώ. Νιώθω ότι έχω χάσει το κουράγιο να προσέχω τη διατροφή μου και έχω σταματήσει να περπατώ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 
Eρώτηση: Είμαι 23 ετών, έχω ύψος 1.75 και βάρος 83kg. Μέχρι το 2013 που σπούδαζα ήμουν στα 77kg περίπου. Αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει τις σπουδές μου και κάθομαι τον περισσότερο χρόνο διότι είμαι άνεργη. Νιώθω ότι έχω χάσει το κουράγιο να προσέχω τη διατροφή μου και έχω σταματήσει να περπατώ. Δεν έχω αρκετά λεφτά να ξεκινήσω γυμναστήριο. Ποιά είναι η συμβουλή σας. Ευχαριστώ

Απάντηση: Αγαπητή,
Μπορείς να οργανώσεις την ημέρα σου και τη διατροφή σου κατάλληλα ώστε να αρχίσεις να χάνεις βάρος και να αισθάνεσαι καλύτερα. Αρχικά μπορείς να εξοπλιστείς με διάφορα σνακ όπως μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα ή φρέσκα φρούτα, μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Τα παραπάνω σνακ θα τα καταναλώνει μέσα στην ημέρα σου ανα 3-4 ώρες ανάμεσα στα 3 βασικά γεύματα (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό.) Προτίμησε προϊόντα ολικής και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (αυγό, ψάρι, κοτόπουλο) έτσι ώστε να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου. Επιπλέον να προσθέσεις ροφήματα στη καθημερινότητα σου όπως τσάι, κακάο και φυσικά νερό που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους σου.

Να μη παραλείψουμε ότι όλα τα παραπάνω θα έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα αν συνδυαστούν με 45'-60' περπάτημα καθημερινά στην ύπαιθρο. Καλή επιτυχία.

 

Ρούντου Αθηνά
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικών μονάδων ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

                                    θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%