• Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 | 06:07
Ο συμπυκνωμένος χυμός πεπονιού μπορεί να μειώσει το άγχος και τη σωματική κόπωση Ο συμπυκνωμένος χυμός πεπονιού μπορεί να μειώσει το άγχος και τη σωματική κόπωση

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients...

 

Χυμός πεπονιού και άγχος

Μία τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή διεξήχθη σε 61 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: ομάδα ενεργού συμπληρώματος (n = 32) και ομάδα εικονικού φαρμάκου (n = 29) για 12 εβδομάδες. Στους εθελοντές δόθηκε απο μια μικρή κάψουλα την ημέρα. Μία κάψουλα περιείχε 10 mg συμπυκνώματος της υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD) του πεπονιού (140 U του SOD)και άμυλο για το ενεργό συμπλήρωμα και άμυλο για το εικονικό φάρμακο. Το άγχος και η κούραση αξιολογήθηκαν με τη χρήση ψυχομετρικών κλιμάκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού μείωσε σημαντικά το αντιληπτό stress (-8,8%) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε και τη σωματική και ψυχική κόπωση μειώθηκαν (-9.4%) με το συμπλήρωμα συμπύκνωμα SOD-πεπονιού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και την κούραση.

 

Στεφανία Καδά
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

festania1(a)hotmail.com

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%