• Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 | 11:32
Ογκρατέν με κολοκυθάκια
Ογκρατέν με κολοκυθάκια

Φτιάξτε μοναδικό και γευστικό ογκρατέν με κολοκυθάκια.

  • Προετοιμασία: 30'
  • Εκτέλεση: 35'

Συστατικά (4 μερίδες)

  • 125ml ρόφημα σόγιας Alpro Original
  • 125ml φυτική κρέμα σόγιας Alpro για μαγειρική
  • 500g πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κολοκύθι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100g τυρί
  • Μαύρο πιπέρι & αλάτι

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε με το να ζεστάνετε το ρόφημα σόγιας Alpro Original με την κρέμα σόγιας Alpro για μαγειρική , προσθέστε τα φύλλα δάφνης και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις βράσει το μείγμα απομακρύνετε τη κατσαρόλα από την φωτιά.
  2. Καθαρίστε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Λαδώστε το ταψί.
  3. Τοποθετήστε μια στρώση πατάτες και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, εναλλασσόμενα στρώματα από κολοκυθάκια και πατάτες σε φέτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Τελειώστε με ένα στρώμα από κολοκυθάκια. Αδειάστε στο ταψί το μείγμα που έχετε ήδη φτιάξει.
  4. Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί . Ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 200 °C μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Διατροφικό tip

Ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, κάλιο, ασβέστιο, και φυλλικό οξύ που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, του ανοσοποιητικού συστήματος, στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, της καρδιάς καθώς και στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ενώ παράλληλα κυριαρχεί μια πλούσια γεύση χάρη στο ρόφημα σόγιας Alpro, αλλά και στη φυτική κρέμα σόγιας Alpro για μαγειρική.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%