• Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 | 21:08
Ολική θυρεοειδεκτομή: Είναι φυσιολογικό να χάνεις κιλά, αλλάζει ο μεταβολισμός τόσο? Ολική θυρεοειδεκτομή: Είναι φυσιολογικό να χάνεις κιλά, αλλάζει ο μεταβολισμός τόσο?

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση:  Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια ερώτηση: Είμαι 38 ετών, 1,80 ύψος και πριν την ολική θυρεοειδεκτομή τον Νοέμβριο του 2016 ήμουν 68 κιλά. Είχα υπερθυρεοειδισμό και το χειρουργείο ήταν μονόδρομος. Ωστόσο ενώ τους πρώτους μήνες είχα πάρει 6 κιλά, μετά από την ρύθμιση του Τ4 (112) ημερησίως έχασα τα 6 κιλά και επιπλέον άλλα 10 και τώρα ζυγίζω 58,5. Είναι φυσιολογικό να χάνεις κιλά, αλλάζει ο μεταβολισμός τόσο? Μήπως θα πρέπει να μειώσω τη δόση του Τ4? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μ.

Καλησπέρα,

Έχοντας λάβει υπόψη τα δεδομένα που μας παραθέσατε, κατατάσσεστε στην κατηγορία των λιποβαρών. Σύμφωνα με την εξίσωση Hamwi το ιδανικό σας βάρος είναι 72 κιλά.

Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική θυρεοειδεκτομή, μετά την επέμβαση, συνήθως ακολουθούν διατροφή η οποία στοχεύει στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους, μιας και ο οργανισμός τείνει να προσλαμβάνει βάρος.

Στη δική σας περίπτωση παρατηρείται σημαντική μείωση. Ένας από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για τον ορισμό της δοσολογίας των φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιλαμβάνονται στη θεραπεία σας είναι και το βάρος σας.

Εφόσον παρατηρήθηκε σημαντική αυξομείωση βάρους, θα σας συμβούλευα να επισκεφθείτε τον ενδοκρινολόγο σας ώστε να ρυθμιστεί η δοσολογία του Τ4 και εφόσον σταματήσει η σταδιακή απώλεια βάρους που παρουσιάζεται απευθυνθείτε σε διατροφολόγο για να παραλάβετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Εβελίνα Ρουσνάκ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%