Logodiatrofis.gr
Έρευνα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να σταματήσουν την εμφάνιση Λύκου

Μία νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που ονομάζονται DHA, μπορεί να σταματήσει την ενεργοποίηση του Λύκου και ενδεχομένως και άλλων αυτοάνοσων  διαταραχών.

Τα DHA μπορεί να βρεθούν σε λιπαρά, ψάρια.

«Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν όταν ο λύκος πυροδοτήθηκε από κρυσταλλικό πυρίτιο, ένα τοξικό ορυκτό γνωστό και ως χαλαζίας που είναι συνδεδεμένο με την ανθρώπινη αυτοανοσία, τα DHA μπλοκάρουν  την ενεργοποίηση της ασθένειας”, δήλωσε η Melissa Bates, μια από τους συντάκτες της μελέτης και φοιτήτρια διδακτορικού στο Michigan State University’s Dept. of Food Science and Human Nutrition and the Institute of Integrative Toxicology.

Η προκλινική μελέτη εξέτασε την επίδραση των DHA επί αλλοιώσεων του  λύκου στους πνεύμονες και τα νεφρά σε θηλυκά ποντίκια που είχαν ήδη γενετική προδιάθεση για τη νόσο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 96% των βλαβών των πνευμόνων  σταμάτησαν με την χορήγηση DHA.

Ο λύκος θεωρείται μια γενετική ασθένεια και προκαλείται όχι μόνο από την εισπνοή του τοξικού  κρυσταλλικού διοξειδίου  του πυριτίου, αλλά  και από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο. Ο χαλαζίας είναι η πιο κοινή και πιο επικίνδυνη, μορφή κρυσταλλικού πυριτίου και βρίσκεται συχνά στον τομέα της γεωργίας, των κατασκευών, και των  βιομηχανιών  εξόρυξης, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπνεύσουν το ορυκτό μέσω της σκόνης.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ακριβώς γιατί τα DHA είναι σε θέση να αποτρέψουν  την εκδήλωση του Λύκου. Μια θεωρία είναι ότι τα DHA βοηθούν  τα κύτταρα να  στείλουν ένα αντιφλεγμονώδες σήμα στο σώμα, ώστε να μην ενεργοποιήσει μια αυτοάνοση αντίδραση. Μια άλλη σκέψη είναι ότι  κατά κάποιο τρόπο τα DHA επιτρέπουν  στα κύτταρα να αντλήσουν  και  στην συνέχεια να αφαιρέσουν το τοξικό διοξείδιο του πυριτίου από τους πνεύμονες, χωρίς να πεθαίνουν, αποτρέποντας οποιαδήποτε φλεγμονώδη σήματα .

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μελέτη αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η κατανάλωση DHA μπορεί να αποτρέψει αυτό το είδος περιβαλλοντικής ενεργοποίησης του λύκου», δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης James Pestka, και διακεκριμένος καθηγητής της επιστήμης των τροφίμων και της ανθρώπινης διατροφής, του Michigan State University. “Μπορεί να καταστείλουν πολλά μονοπάτια  σηματοδότησης της νόσου, τα οποία  η  φάρμακοβιομηχανία προσπαθεί να στοχεύσει και να θεραπεύσει.”

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατροφική αντιμετώπιση του ερυθηματώδους ΛΥΚΟΥ?

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ