• Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 | 19:31
Έχω θέμα, ορμονολογικό, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την αύξηση βάρους Έχω θέμα, ορμονολογικό, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την αύξηση βάρους

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Καλησπέρα. Έχω θέμα, μάλλον ορμονολογικό, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την πρόσθεση βάρους. Από 47.5 κιλά, έφτασα σχεδόν 50 μέσα σε 3 μήνες. Είμαι 52 ετών, με προπονήσεις έντονες 5 φορές την εβδομάδα και 2 φορές βάρη για σύσφιξη. Η διατροφή μου δεν έχει αλλάξει από τότε που ήμουν 47.5 κιλά. Τι εξετάσεις να κάνω για να ανακαλύψω τι συμβαίνει; Το ύψος μου είναι 1,60 και έχω 18% λίπος, μετά από λιπομέτρηση. Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα Ρ.-Ε.,

Το βάρος σου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα κατώτερα φυσιολογικά όρια, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή, διότι τα 47,5 κιλά που ήσουν σε κατατάσσαν στην κατηγορία ελλιποβαρούς. Πρέπει να γνωρίζεις πως εφόσον κάνεις έντονη άσκηση και βάρη θα πρέπει να καταναλώνεις επαρκής ποσότητα θερμίδων, οπότε φρόντισε να μην χάσεις βάρος αλλά να το διατηρήσεις. Η σταθεροποίηση του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται με την κατανάλωση ποικίλων τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας.

Οι ημερήσιες θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνεις και που αντιστοιχούν σε μια μέση γυναίκα είναι περίπου 1800 -2000 kcal. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας ορίζει ότι η ελάχιστη επιτρεπόμενη πρόσληψη τροφής είναι 1200 Θερμίδες για τις γυναίκες, ειδικά εσύ που γυμνάζεσαι χρειάζεσαι παραπάνω θερμίδες.

Ενύσχισε τη διατροφή σου με φρούτα (ρόδι), λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψωμί πολύσπορο, λιπαρά ψάρια, πράσινο τσάι, ξηρούς καρπούς (καρύδια), κόκκινο κρασί και βέβαια ελιές και ελαιόλαδο. Η επιλογή μιας τέτοιας διατροφής αποδίδει υψηλές προσλήψεις αντιοξειδωτικών στον οργανισμό.

Εφόσον προσέχεις την διατροφή σου και παράλληλα δραστηριοποιείσαι έχεις αναμφίβολα καλύτερη ποιότητα ζωής και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων παθήσεων.

Τέλος να θυμάσαι πως όσο πιο συχνά τρως τόσο το καλύτερο. Αν παραλείπεις συστηματικά γεύματα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται σωστές καύσεις στον οργανισμό σου.

Μαριαλένα Γαλανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: margi.59@hotmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%