• Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 | 17:11
Ό,τι φάω το βάζω σε βάρος άσχετα αν είναι μειωμένο το διαιτολόγιο μου σε θερμίδες. Ό,τι φάω το βάζω σε βάρος άσχετα αν είναι μειωμένο το διαιτολόγιο μου σε θερμίδες.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

 

Eρώτηση: Καλημέρα σας. Είμαι υπερθυροειδική που κανονικά θα έπρεπε να χάνω κιλά. Αθλούμαι καθημερινά. Έχω γυρίσει πάρα πολλούς διαιτολόγους με αποτέλεσμα αντί να χάνω βάρος να βάζω. Το πρόβλημα μου είναι περισσότερο στα πόδια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Ό,τι φάω το βάζω σε βάρος άσχετα αν είναι μειωμένο το διαιτολόγιο μου σε θερμίδες. Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω; Ανθή

ΑπάντησηΑγαπητή Ανθή,  Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο θυρεοειδής σου είναι ρυθμισμένος, γιατί είναι ορμονικό πρόβλημα και αποτελεί παράγοντας μείωσης μεταβολισμού. Παρ’ όλα αυτά εφόσον το πρόβλημα όπως λες είναι στα πόδια, δε χρειάζεται να ακολουθείς διατροφή απώλειας βάρους αλλά μια ισορροπημένη διατροφή με στόχο την ενυδάτωση και την αποτοξίνωση. Πιο συγκεκριμένα να πίνεις καθημερινά 2-2,5 λίτρα νερό, 2 φλ τσάι και 1 φλ κακάο χωρίς ζάχαρη και γάλα. Επιπλέον να προσθέσεις πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σου που στοχεύουν την αποβολή τοξικών ουσιών από το έντερο, τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, βρώμη και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Επίσης τροφές όπως μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού άρα και στην αποβολή περιττών υγρών. Τέλος αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα με 30 λεπτά αερόβια άσκηση καθημερινά και σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις για γοφούς.

Αθηνά Ρούντου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Bsc
Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογικής μονάδας Λόγω διατροφής, Κατερίνη-Λάρισα
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
r_athina86@yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%