• Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 | 19:01
Ό,τι κι αν φάω το βράδυ ξυπνάω με φουσκωμένη κοιλιά. Τι να φάω για να έχω flat αποτέλεσμα; Ό,τι κι αν φάω το βράδυ ξυπνάω με φουσκωμένη κοιλιά. Τι να φάω για να έχω flat αποτέλεσμα;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση:  Είμαι 26 χρονών και αρκετά αδύνατη. Ό,τι κι αν φάω το βράδυ (ακόμα και σαλάτα) ξυπνάω με φουσκωμένη κοιλιά. Μπορείτε να μου πείτε κάποια γεύματα που θα με κάνουν να έχω επίπεδο αποτέλεσμα; Μόνο αν δεν φάω καθόλου το βράδυ έχω flat κοιλιά την επόμενη μέρα.

Απάντηση: Το βραδινό θα πρέπει να είναι το ελαφρότερο γεύμα της ημέρας, επειδή τη νύχτα δεν μένει πολλή ενέργεια στο σώμα για να αφιερωθεί στην πέψη της τροφής. Αν παρατηρήσουμε ότι το πρωί ξυπνάμε με φούσκωμα στην κοιλιά, είναι καιρός να αλλάξουμε αυτά που τρώμε το βράδυ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό το βραδινό σας να απέχει 1-2 ώρες από την ώρα που θα κοιμηθείτε. Ελέγξτε, αν έχετε κάποια εντερική ευαισθησία σε γαλακτοκομικά και λαχανικά (παρατηρείστε την κοιλιά σας όταν καταναλώνεται αυτά τα τρόφιμα).

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες καλές εναλλακτικές για βραδινό γεύμα που θα σας χορτάσει και δεν θα σας φουσκώσει :

  • 1 τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως και τυρί
  • Κοτόπουλο ψητό ή βραστό & σαλάτα επιλογής
  • Ημίπαχο γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως

Αν συνεχίσουν τα πρηξίματα θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε κάποιον γαστρεντερολόγο και στη συνέχεια να απευθυνθείτε σε πτυχιούχο διαιτολόγο για να σας σχεδιάσει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%