• Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 | 16:23
Παξιμαδάκια λαδιού ψημένο με γαλοπούλα και τυρί Παξιμαδάκια λαδιού ψημένο με γαλοπούλα και τυρί

Ένα γευστικό και γρήγορο σνακ που μπορεί να αναδείξει κάθε γεύμα της ημέρας ως συνοδευτικό.

Πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας © 2018 Αρτοποιία «το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης Α.Β.Ε.Ε.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 3 παξιμαδπάκια με Κρητικό ελαιόλαδο
  • 2 φέτες τυρί του τοστ
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • 5-6 ντοματίνια
  • Ρίγανη
  • Μερικά φύλλα βασιλικού

Για τη σως:

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το τυρί και τη γαλοπούλα σε φέτες όσο περίπου είναι και το παξιμάδι και το τοποθετούμε από πάνω. Πρώτα το τυρί και μετά τη γαλοπούλα.
  2. Αλείφουμε τη γαλοπούλα με τη σως ελαφρά.
  3. Το βάζουμε στη τοστιέρα για περίπου 2-3 λεπτά. Η γαλοπούλα πρέπει να ακουμπάει με το πάνω μέρος της τοστιέρας.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε μερικά ντοματίνια αφού τα αλατίσουμε ελαφρά, το βασιλικό και τη ρίγανη.
  5. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη έξτρα σως.

Παξιμαδάκι τύπου Κυθήρων με Κρητικό ελαιόλαδο 500γρ.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ:

Ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και νόστιμο προϊόν, με Κρητικό ελαιόλαδο (14%) και υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα).

Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί.

Το αλεύρι με το οποίο παρασκευάζεται προέρχεται από σιτάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο.

Είναι ιδανική πρόταση για σνακ, ενώ μπορεί να αναδείξει κάθε γεύμα της ημέρας ως συνοδευτικό.

Το εκλεκτό ελαιόλαδο χαρίζει μια πλήρη γεύση που ταιριάζει τέλεια σε κάθε σαλάτα.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%