• Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 | 20:30
Παξιμαδάκια σικάλεως με παντζάρι, πράσινο μήλο και καπνιστό σολομό Παξιμαδάκια σικάλεως με παντζάρι, πράσινο μήλο και καπνιστό σολομό

Ιδανικό και γευστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας © 2018 Αρτοποιία «το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης Α.Β.Ε.Ε.

Υλικά

  • 4-5 παξιμαδάκια σικάλεως “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Καπνιστός σολομός
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κύβους το παντζάρι και το πράσινο μήλο.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα μας πάνω στα παξιμάδια σίκαλης.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι.

Η συνταγή είναι ιδανική για να τη δοκιμάσετε με όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη προτιμάτε εσείς.

Παξιμαδάκι σικάλεως 400γρ.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ:

Μικρά παξιμαδάκια που ωριμάζουν αργά και στη συνέχεια σιγοψήνονται.

Είναι φτιαγμένα από αλεύρι ολικής σίτου (20%) και από αλεύρι ολικής σικάλεως (80%). Αλεσμένο σε πετρόμυλο, το αλεύρι της σίκαλης, προσδίδει στο προϊόν έντονα αρώματα με ελαφριές νότες καβουρδίσματος και πλούσια γεύση. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε πολύ σκληρό, ούτε αφράτο. Έχει μέτρια σκληρότητα και είναι πολύ τραγανό. Η συσκευασία περιέχει μικρά παξιμαδάκια σε σχήμα μέτρια ακανόνιστο λόγω του χειροποίητου τρόπου κοπής τους.

Είναι ένα προϊόν με μόνο 2,5% λιπαρά.

Μια μερίδα παξιμαδάκια σικάλεως περιέχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού με μια μερίδα ψωμί.

Εκτός από τις φυτικές ίνες, περιέχει και μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών και φυτοοιστρογόνων (λιγνάνες) με αντιοξειδωτική δράση.

Οι μηχανισμοί δράσης των λιγνάνων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε σοβαρές παθήσεις του παχέος εντέρου και στη βελτίωση/μείωση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος

Η σίκαλη περιέχει επίσης και λιγνίνες, φυτικές ίνες (διαλυτές ίνες) που συνδέονται με τη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης (σακχάρων) στο αίμα. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για όσους είναι διαβητικοί αλλά και για όσους επιθυμούν να προστατευτούν από την ασθένεια.

Η τραγανή τους υφή τα κάνει ένα ιδανικό συνοδευτικό για ένα ή και περισσότερα κυρίως γεύματα μέσα στην ημέρα. Επίσης, μπορούν να αποτελέσουν ένα γευστικό και χορταστικό κολατσιό σε συνδυασμό με άλλα υλικά, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν τον οργανισμό να έρθει γρήγορα σε κατάσταση κορεσμού.

Αυτό σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή συνοδευτικών τροφών σε κάθε γεύμα, μπορεί να οδηγήσει είτε σε απώλεια σωματικού βάρους είτε στη διατήρησή του στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%