• Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 | 10:19
Πεινάω συνέχεια με αποτέλεσμα να καταναλώνω περισσότερες kcal απ' ό,τι πρέπει Πεινάω συνέχεια με αποτέλεσμα να καταναλώνω περισσότερες kcal απ' ό,τι πρέπει

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Πεινάω συνέχεια με αποτέλεσμα να καταναλώνω περισσότερες kcal απ' ό,τι πρέπει. Τι θα μου συνιστούσατε να κάνω? (γυμνάζομαι και τρώω τσίχλες για να μην σκέφτομαι το φαγητό συνέχεια).

Καλησπέρα,

Καλό είναι, επίσης, να περιορίζεται η αποθήκευση ή η αγορά γλυκών, λιπαρών και αλμυρών εδεσμάτων, τα όποια έχει κάποιος την τάση να καταναλώνει, σε στιγμές  συναισθηματικής υπερφαγίας.

Ακόμη, όταν υπάρχει η ακατάσχετη επιθυμία να καταναλώσει κάτι, είναι προτιμότερο να επιλέγει τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά.

Γενικές οδηγίες:

  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε άφθονο νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.

Επίλεξε έξυπνα σνακς. Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις το αίσθημα της πείνας είναι να τρως κάθε 3-4 ώρες τρία μικρά γεύματα  και ανάμεσά τους υγιεινά σνακ. Πλούσια σε πρωτεΐνες σνακ (όπως ένα γιαούρτι ή ένα βραστό αυγό) ή πλούσια σε φυτικές ίνες (όπως μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως) είναι οι καλύτερες επιλογές για να είσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βάλε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σου. Αντικατάστησε το ψωμί με ολικής άλεσης, το ρύζι με καφέ ρύζι και τα απλά ζυμαρικά με ολικής άλεσης.

Μην ακολουθείς εξαντλητικές δίαιτες: Είναι πολύ σημαντικό να μην ακολουθείς εξαντλητικές δίαιτες αλλά να υιοθετήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιέχει τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να σε κρατούν χορτάτη για όλη την ημέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το να περιορίζεις τρόφιμα από τη διατροφή σου θα επιβραδύνει το μεταβολισμό σου.

Μην βιάζεσαι όταν τρως. Είναι η πιο θανάσιμη "διατροφική" εντολή! Το αργό και καλό μάσημα της τροφής είναι το Α και το Ω για σωστή διατροφή.

Μαριαλένα Γαλανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: margi.59@hotmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%