• Κυριακή, 26 Μάιος 2019 | 06:41
Πλιγούρι σοτέ με κρεμμύδια, ελιές και ντομάτες
Πλιγούρι σοτέ με κρεμμύδια, ελιές και ντομάτες

Συνταγή για πλιγούρι σοτέ με κρεμμύδια, ελιές και ντομάτες:

• Μερίδες: 2

• Δυσκολία: *

• Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

• Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 2 σφιχτές ώριμες ντομάτες
  • 20 ελιές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 3 κλωναράκια μαντζουράνα
  • 3-4 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 30-40 γρ.)
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάστε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 20 λεπτά, πλύντε το και βράστε το σε νερό, δύο φορές τον όγκο του, για 10-15 λεπτά -ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του.
  2. Στη συνέχεια στραγγίξτε το υγρό που περισσεύει και αφήστε το πλιγούρι να κρυώσει.
  3. Πλύντε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε το ζεστό πλιγούρι και τις ελιές, τρίψτε τη ρίγανη, αρωματίστε με τη μαντζουράνα, προσθέστε το λάδι, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και όσο αλατοπίπερο θέλετε.
  5. Ανακατέψτε τη σαλάτα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

-

Περισσότερες υγιεινές, θρεπτικές Superfood συνταγές που σας γεμίζουν ενέργεια θα βρείτε στο βιβλίο «SUPERFOODS»

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%