• Σάββατο, 30 Μάιος 2020 | 13:43
Ποια η άποψη σας για την δίαιτα των μονάδων Ποια η άποψη σας για την δίαιτα των μονάδων

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η άποψη σας για την δίαιτα των μονάδων η οποία κερδίζει συνεχώς "έδαφος". Πρόκειται για μία δίαιτα- διατροφή κατά την οποία μετράς κάθε τρόφιμο ξεχωριστά. Κάθε τρόφιμο/υλικό αντιστοιχεί σε 0 ή 1 μονάδα. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα. Ημερησίως οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 6 ή 7 μονάδες (για χάσιμο μέχρι 10-12 κιλά 6,για παραπάνω κιλά 7 μονάδες) και οι άντρες 7 ή 8. Υπόσχεται σίγουρη απώλεια βάρους και κάποια στιγμή που μπήκα στον πειρασμό να την ακολουθήσω είχα αποτέλεσμα (3,5 κιλά σε 2 εβδομάδες). Σε αναρτήσεις στο Facebook ατόμων που την ακολουθούν τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Πρέπει να την ακολουθήσω τελικά ή μακροπρόθεσμα θα έχω πρόβλημα?

Η δίαιτα των μονάδων που φαίνεται να είναι άλλη μία μόδα που κερδίζει έδαφος στο διαδίκτυο, είναι μία δίαιτα που δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό εύρημα και σε καμία έρευνα οπότε δεν μπορεί να είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία δίαιτα που βασίζεται στο μέτρημα των μονάδων, καθώς κάθε τρόφιμο αντιστοιχεί σε κάποιες μονάδες.

Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα αντιστοιχούν σε 0 ή 1 μονάδες, ανεξάρτητα από την ποσότητά τους.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν υπάρχει περιορισμός στη ποσότητα την καθιστά μεν εφαρμόσιμη αλλά για κάποια άτομα που δυσκολεύονται να ορίσουν την καταναλισκόμενη ποσότητα φαγητού ακολουθώντας αυτού του είδους τη δίαιτα δεν θα έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Επομένως, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα  αυτή τη δίαιτα μπορεί να είχες απώλεια βάρους αλλά μακροπρόθεσμα είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί το βάρος σου και να φτάσεις στο προηγούμενο βάρος που είχες.

Αυτό οφείλεται στο ότι η δίαιτα των μονάδων δεν είναι μια ισορροπημένη διατροφή παρόλο που σε παροτρύνει να δοκιμάσεις όλη την ποικιλία των τροφών που υπάρχει.

Ο οργανισμός και ο μεταβολισμός για να λειτουργούν φυσιολογικά χρειάζονται το τρίπτυχο : ποικιλία-μέτρο-ισορροπία και αυτό εξασφαλίζεται από την μεσογειακή διατροφή.

Χριστίνα Χαζίζα
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: [email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%