• Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019 | 08:34
Ποια είναι η έλλειψη ενζύμων στα τρόφιμα; Ποια είναι η έλλειψη ενζύμων στα τρόφιμα;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ποια είναι η έλλειψη ενζύμων στα τρόφιμα;

Δεν υπάρχει η έννοια της έλλειψης ενζύμων στα  τρόφιμα.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν ένζυμα. Σύμφωνα με τον Howard F. Loomis Jr. Πρόεδρο του Food Enzyme Institute  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τα φυτικά ένζυμα είναι σημαντικά επειδή είναι ικανά να «πέμψουν» τις τροφές πριν ξεκινήσει η διαδικασία της πέψης του οργανισμού.

Τα ένζυμα είναι παρόντα σε όλα τα ζωντανά ζωικά και φυτικά κύτταρα. Είναι οι κύριοι καταλύτες όλων των φυσικών βιοχημικών διεργασιών.

Η ζωή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένζυμα, επειδή είναι απαραίτητα συστατικά κάθε χημικής αντίδρασης στο σώμα. Για παράδειγμα, είναι η μόνη ουσία που μπορεί να αφομοιώσει τα τρόφιμα και να την κάνει «αρκετά μικρά» για να περάσουν από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο στην κυκλοφορία του αίματος.

Τρεις γενικές κατηγορίες των ενζύμων είναι:

  • Ένζυμα των τροφίμων - εμφανίζονται στα ωμά τρόφιμα τα οποία όταν υπάρχουν στη διατροφή, αρχίζουν τη διαδικασία της πέψης.
  • Τα πεπτικά ένζυμα - που παράγονται από το σώμα για να διασπάσουν τα τρόφιμα σε σωματίδια αρκετά μικρά ώστε να μεταφερθούν σε όλο το τοιχώματα του εντέρου.
  • Μεταβολικά ένζυμα - παράγονται από το σώμα για να εκτελούν διάφορες σύνθετες βιοχημικές αντιδράσεις.

Τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ένζυμα είναι:

  • Το μέλι
  • Το μάνγκο
  • Η παπάγια
  • Το αβοκάντο
  • Η μπανάνα
  • Τα βερίκοκα
  • Ο ανανάς
  • Το ακτινίδιο
  • Το κεφίρ

Κλεοπάτρα Κετσελίδη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%