• Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 | 00:57
Πουτίγκα με τσουρέκι, φράουλες και σοκολάτα Πουτίγκα με τσουρέκι, φράουλες και σοκολάτα

Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά της Ντίνας Νικολάου.

  • Προετοιμασία: 20´
  • Ψήσιμο: 30´ - 35´
  • 6-8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
  • 350 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλείφω με λίγο από το μετρημένο βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος.
  2. Τοποθετώ στη σειρά τις φέτες τσουρεκιού και με ένα κουτάλι ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Βάζω τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ.
  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ.
  7. Σκορπίζω τις υπόλοιπες φράουλες ανάμεσα στις φέτες μπριος και αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος.
  8. Προσθέτω τις πολτοποιημένες φράουλες και σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας.
  9. Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει.
  10. Αφήνω το γλυκό για 15 λεπτά και σερβίρω.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά.

Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την γήρανση και την καταστροφή.

Ταυτόχρονα, η σοκολάτα διαθέτει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύουν από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.

Η κρέμα γάλακτος light και το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Όσο για την υπέροχη γεύση του αποτελέσματος της συνταγής της Ντίνας, είμαι σίγουρος ότι θα την ανακαλύψετε και βέβαια θα τη λατρέψετε!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%