• Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 | 16:50
Γαρίδες σαγανάκι Γαρίδες σαγανάκι

Ελληνική παραδοσιακή συνταγή για θαλασσινό μεζέ, ή και κυρίως γεύμα.

  • Χρόνος προετοιμασίας:
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12΄

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 250 γραμμ. τυρί Φέτα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μερικά φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις γαρίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις η σάλτσα δέσει ελαφρά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το τριμμένο τυρί Φέτα και αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά  μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και το μαϊντανό.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8΄, μέχρι οι γαρίδες να πάρουν το χαρακτηριστικό τους πορτοκαλί χρώμα και να μαλακώσουν.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Μία πρόταση που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο, και φλαβονοειδή.

Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.462

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%