Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - ΕνδυναμώνωΣυνταγέςΨάρια - Θαλασσινά

Λαβράκι τραγανό με κανταΐφι και ψητά παντζάρια

Υπέροχη πρόταση της Ντίνας Νικολάου για τραγανό Λαβράκι με κανταΐφι και ψητά παντζάρια

  • Προετοιμασία: 30´
  • Μαγείρεμα: 10´

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 4 φιλέτα από λαβράκι, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece
  • 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. καρύδια
  • Σπόρους ροδιού
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 παντζάρια
  • Χοντρό αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χωρίζω το κανταΐφι σε οκτώ ισόποσες μερίδες και τραβάω με τα χέρια μου για να γίνουν αφράτες και μακριές λωρίδες.
  2. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα, τα κόβω κάθετα στη μέση και τυλίγω το κάθε ένα με μια μερίδα κανταΐφι.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζω τα φιλέτα σε μονή στρώση και τα τηγανίζω για 3-5 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
  5. Βγάζω τα φιλέτα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και σκουπίζω το τηγάνι.

Για το σερβίρισμα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω καλά τα παντζάρια από τα χώματα και τα κόβω κάθετα στη μέση.
  2. Τα βάζω στη μέση ενός αντικολλητικού χαρτιού, ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι.
  3. Κλείνω σε σφιχτό πακέτο και ψήνω για 40 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σκορπίζω λίγους σπόρους ροδιού.
  5. Σερβίρω τα τραγανά φιλέτα με τη σάλτσα γιαουρτιού, τα ψητά παντζάρια, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα καρύδια.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.

 

Έχουν πλούσια διατροφική αξία και ιδιαίτερη γεύση που αναδεικνύεται στο έπακρο με τη συγκεκριμένη πρόταση της Ντίνας Νικολάου.

 

Το λαβράκι είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν την καρδιακή λειτουργία, έχουν προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ παρουσιάζουν και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Επιπλέον, η συνταγή αυτή παρέχει βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη όραση και βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ