Logodiatrofis.gr
Ψάρια - Θαλασσινά

Ψάρι στη λαδόκολλα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Το ψάρι μαγειρεύεται στην λαδόκολλα με έναν εύκολο τρόπο και λίγα υλικά.

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Vranas, με τον ώριμο και φρουτώδη χαρακτήρα του το αναδεικνύει ακόμη περισσότερο αρμονικά και ισορροπημένα!

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)

  • 1 μεγάλο λαβράκι ή τσιπούρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2-3 παξιμάδια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Vranas
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια.
  3. Σπάμε τα παξιμάδια και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα στενό ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  2. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ψίχουλα από τα παξιμάδια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια «βάση» όπου ακουμπάμε το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρασί, τα σκόρδα  ψιλοκομμένα και περιχύνουμε το ψάρι.
  4. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, μαϊντανό και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Vranas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ