Logodiatrofis.gr
ΚρέαςΣυνταγές

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

Η γλυκόξινη γεύση των δαμάσκηνων απογειώνει γευστικά το χοιρινό φιλέτο.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 400 γραμμ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ή σε κύβους
  • 1 κ.γ. έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για χοιρινό ή μπαχαρικά της επιλογής σας
  • 300 γραμμ. δαμάσκηνα
  • 4 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε να απορροφήσει τα αρώματά τους μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε για 10΄-15΄τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε στο ψαρονέφρι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ και βάζουμε το σκεύος, ξεσκέπαστο, στο φούρνο.
  5. Ψήνουμε για 25΄ – 30΄, αλείφοντάς το μια φορά με τα υγρά του.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πρόταση σερβιρίσματος : Ταιριάζει ιδανικά με πράσινη σαλάτα και ρύζι με φλοιό Fytro.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Ένα απλό, νόστιμο και γρήγορο γεύμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με ταλιατέλες.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που τονώνουν με ενέργεια και δύναμη τον οργανισμό.

Φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου και χαρακτηρίζεται από πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνες C και E, β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή και επομένως σε μονάδες ORAC. Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό θωρακίζει την καρδιά και τα αγγεία.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ