• Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 | 08:22
Πως γίνεται να χάσω 2-3 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα; Πως γίνεται να χάσω 2-3 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου

Ερώτηση: Γεια σας! Είμαι 18 χρονών, έχω ύψος 1,50, είμαι 40 κιλά και κάνω κάθε μέρα 1-1 1,5 ώρα τζόκινγκ. Πως γίνεται να χάσω 2-3 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα;

Απάντηση : Αγαπητή ,

Σε ενημερώνουμε ότι το  βάρος σου σε κατατάσσει στην κατηγορία του ελλειποβαρούς όπως ορίζει και ο  δείκτης μάζας σώματος σου ο οποίος  είναι 17,7( με όρια 18,5-24,9) . Όπως μας δείχνει και η  εξίσωση Hamwi , η οποία ορίζει το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος ,το δικό σου ιδανικό βάρος είναι τα 45 κιλά , που είναι χαμηλότερο και από το πραγματικό σου βάρος, σε αυτήν την περίπτωση θα σου συστήναμε να μην χάσεις άλλο βάρος καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σου δεδομένου ότι όταν δεν σιτίζεσαι επαρκώς , μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για τον οργανισμό σου .

Όταν   οι γυναίκες δε λαμβάνουν την απαραίτητη ενέργεια (θερμίδες), για να καλύψουν τις ανάγκες του βασικού μεταβολισμού, παρουσιάζονται ανεπάρκειες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά , κόπωση καθώς και προβλήματα στην παραγωγή ορμονών, ενώ το ποσοστό σωματικού λίπους ολοένα και μειώνεται, καθώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες του λίπους για παραγωγή ενέργειας.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%