• Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 | 08:22
Πως μπορώ να διώξω την κυτταρίτιδα που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της; Πως μπορώ να διώξω την κυτταρίτιδα που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...!

 

Eρώτηση: Πως μπορώ να διώξω την κυτταρίτιδα που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της;

Απάντηση:  Αγαπητή, η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, μιας και το φύλο μας είναι πιο επιρρεπές στην δημιουργία της. Με τον όρο "κυτταρίτιδα" αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στην ακριβώς από κάτω στοιβάδα. Είναι ένα πρόβλημα που δεν διορθώνεται μόνιμα, αλλά μπορείς να βελτιώσεις την όψη της με μικρά μυστικά:

  1. Μειωμένη κατανάλωση αλατιού και τροφίμων πλούσιων σε αλάτι όπως οι κονσέρβες, τα παστά, τα πατατάκια, τα έτοιμα φάγητα τύπου fast-food μιας και το αλάτι προάγει την κατακράτηση υγρών.
  2. Περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ μιας και η περίσσεια του αλκοόλ στον οργανισμό εντείνει τη λιπογένεση.
  3. Σωστή ενυδάτωση. Κατανάλωση 2 λίτρων υγρών ημερησίως (όπως το νερό, ο ελληνικός ή στιγμαίος καφές, το ημίπαχο γάλα, το τσάι, οι χυμοί).
  4. Μειωμένη κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένο λίπος, όπως είναι το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τηγανιτά, τα ζωικά βούτυρα, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα.
  5. Μειωμένη πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη. Τα σάκχαρα βρίσκονται κρυμμένα σε πολλές τροφές όπως τα αρτοσκευάσματα, οι κονσέρβες, τα γλυκά.
  6. Ισορροπημένη διατροφή. Αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.
  7. Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Συνδυάστε την αερόβια άσκηση με την μυϊκή ενδυνάμωση. Η φυσική δραστηριότητα θα βοηθήσει στην καύση του τοπικού λίπους και στην διατήρηση φυσιολογικού βάρους.
  8. Και να θυμάσαι: η κυτταρίτιδα δημιουργείται από πολλούς παράγοντες. Απαλλαγείτε από το στρες και μειώστε το κάπνισμα!

Μαργαρίτα Μπουλούμπαση
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Συνεργάτης της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
mbouloumpasi@outlook.com

 Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,
 θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%