• Τρίτη, 07 Ιούλιος 2020 | 02:48
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τον καφέ Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τον καφέ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου...

Ερώτηση: Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τον καφέ: 1) Ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα πόσες θερμίδες έχει; 2) Επίσης ο οργανισμός μας όταν πίνουμε σκέτο τσάι ή καφέ μεταξύ κάποιων γευμάτων το εκλαμβάνει ως "γεύμα"; 3) Τέλος, ο καφές φίλτρου με άρωμα - γεύση βανίλια κ.λ.π. τι διαφορά έχει με τον κλασικό φίλτρου;

Ο καφές παρέχει μέγιστα οφέλη όταν καταναλώνεται χωρίς ζάχαρη, γάλα ή άλλα πρόσθετα (όπως σιρόπι με γεύση). Καλό ήταν να προτιμάς εκείνον που συνδυάζει τη σωστή αναλογία αντιοξειδωτικών και καφεΐνης, όπως είναι ο ελληνικός καφές.

Επιπλέον, ο ελληνικός καφές έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα καφεΐνης (40mg/φλιτζανάκι) συγκριτικά με άλλα είδη (π.χ. ο καφές φίλτρου, περιέχει 115-175mg καφεΐνης).

Ο καφές χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος δεν έχει θερμίδες ούτε λιπαρά. Για κάθε κουταλάκι ζάχαρη που προσθέτουμε θα πρέπει να υπολογίζουμε περίπου 20 θερμίδες. Ο οργανισμός δεν λαμβάνει εναν σκέτο καφέ ή τσάι σαν γεύμα μεταξύ των γευμάτων μας.

Τέλος οι διάφορες γεύσεις θα μπορούσαν να δώσουν ορισμένες θερμίδες στον καφέ σου, αλλά αποκλειστικό ρόλο θα παίξει η ζάχαρη και το γάλα.

Μαριαλένα Γαλανού
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: [email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

Ο ειδικός απαντά...

Κάνε και εσύ τη διατροφική σου ερώτηση

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

0%