Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Farfalle Integrale με γαρίδες και Pesto alla Calabrese (Συνταγή & διατροφική ανάλυση)

 Μια συνταγή με Farfalle Integrale  δείτε τη διατροφική της ανάλυση…

 

Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως
  • 1 βαζάκι Barilla Pesto alla Calabrese
  • 250 γρ. γαρίδες, ωμές, χωρίς το κεφάλι και το κέλυφος
  • 3 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 τσίλι (κόκκινο)
  • χυμό λεμόνι
  • 3 κλωναράκια βασιλικό
  • 25 γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβετε λεπτά κυβάκια.
  2. Τεμαχίζετε το τσίλι κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Βράζετε τις Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν ”al dente”.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις γαρίδες.
  5. Στη συνέχεια, σοτάρετε λίγο σκόρδο και τσίλι, ρίχνετε τη Barilla Pesto alla Calabrese, το χυμό λεμονιού και 4 κ.σ βραστό νερό και αφήνετε να βράσει το μείγμα για λίγα λεπτά.
  6. Στραγγίζετε τις Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως Farfalle και ρίχνετε τη σάλτσα.
  7. Γαρνίρετε με τις γαρίδες, τα φιστίκια και το φρέσκο βασιλικό.

Διατροφική ανάλυση:
Η συνταγή ανά μερίδα περιέχει: 39,8γρ υδατανθράκων, 23γρ πρωτεϊνών, 36,8γρ λίπους και 557,4 θερμίδες.

 

Διατροφικό tip: Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν τη διαχείριση του βάρους, στη μείωση του σακχάρου και των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ