Logodiatrofis.gr
Ζυμαρικά

FARFALLE ολικής αλέσεως με γαρίδες

Ένας γευστικός συνδυασμός με FARFALLE ολικής αλέσεως και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα):

  • 500γρ. Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως
  • 16 Γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 ml Λευκό κρασί
  • 200γρ. Σάλτσα Barilla Pesto alla Calabrese
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις Farfalle Ολικής Αλέσεως για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία μέχρι να είναι al dente.
  2. Όταν είναι  έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη και την κόκκινη πιπέρια σε μικρά κυβάκια.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε τις γαρίδες για 2 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  6. Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Σοτάρετε την πράσινη και την κόκκινη πιπέρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Προσθέτετε την σάλτσα Pesto alla Calabrese, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τις Farfalle Ολικής Αλέσεως και τις γαρίδες.
  9. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα με λίγα φύλλα βασιλικού από πάνω.

Διατροφικό tip:

Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C διατηρώντας  ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τέλος ο βασιλικός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά καθώς έχει και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Έτσι σε συνδυασμό με τα μακαρόνια ολικής αλέσεως το παραπάνω πιάτο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ