Ένας γευστικός συνδυασμός με FARFALLE ολικής αλέσεως και γαρίδες
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα):
- 500γρ. Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως
- 16 Γαρίδες καθαρισμένες
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 ml Λευκό κρασί
- 200γρ. Σάλτσα Barilla Pesto alla Calabrese
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις Farfalle Ολικής Αλέσεως για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία μέχρι να είναι al dente.
- Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη και την κόκκινη πιπέρια σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις γαρίδες για 2 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε την πράσινη και την κόκκινη πιπέρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε την σάλτσα Pesto alla Calabrese, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τις Farfalle Ολικής Αλέσεως και τις γαρίδες.
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα με λίγα φύλλα βασιλικού από πάνω.
Διατροφικό tip:
Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C διατηρώντας ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τέλος ο βασιλικός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά καθώς έχει και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Έτσι σε συνδυασμό με τα μακαρόνια ολικής αλέσεως το παραπάνω πιάτο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.