Ειδήσεις

Mini Farfalle με λαχανικά και τυρί ρικότα (κοκκινιστά) Ρύζι - Ζυμαρικά

Σε αυτή την πολύχρωμη συνταγή, η ελαφρότητα των Mini Farfalle συνοδεύεται από τη λεπτότητα της ρικότα, για να δώσει σε όλη την οικογένεια ένα πιάτο με απαλή και βελούδινη γεύση

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

  • Θερμιδική Αξία: 441Kcal - 1843Kj
  • Πρωτεΐνες: 15g
  • Υδατάνθρακες: 75g
  • Λιπαρά: 9g

Υλικά (για 4 άτομα)

Ποσότητα

Mini Farfalle

350 γρ.

Κολοκύθα

100 γρ.

Ντοματοπελτές

180 γρ.

Κολοκυθάκια

100 γρ.

Ρικότα

80 γρ.

Σπανάκι

80γρ.

Ψιλοκομμένα κρεμμύδια

20γρ.

Ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούαπας

Καρότα

1

Ψιλοκομμένος Μαϊντανός

 

Αλάτι, Πιπέρι

 

Προετοιμασία

  1. Κόψτε τα κολοκυθάκια και την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, ψιλοκόψτε το σπανάκι, κατόπιν μαγειρέψτε τα λαχανικά για 3 λεπτά σε βραστό νερό.
  2. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε μία σάλτσα τηγανίζοντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, και προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα καρότα, το ντοματοπελτέ και αλατοπιπερώστε.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά στη σάλτσα και μαγειρέψτε για 7 λεπτά.

Διατροφικό tip

Το φανταστικό αυτό πιάτο είναι πλούσιο σε β-καροτένιο, ω-3 λιπαρά (κολοκύθα) και σίδηρο (σπανάκι). Επιπλέον, η ντομάτα, περιέχει πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες και έχει ξεχωρίσει για την αντιοξειδωτική της δράση.

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία