• Κυριακή, 15 Δεκέμβριος 2019 | 15:31
Σαλάτα με πέννες από κόκκινη φακή, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτα Σαλάτα με πέννες από κόκκινη φακή, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτα

Κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτα συνδυάζονται ιδανικά με Penne από κόκκινες φακές για να σου προσφέρουν το κάτι διαφορετικό που ψάχνεις στο σημερινό σου πιάτο.

Υλικά (Για 2 άτομα)

  • 160 γρ. πέννες Barilla από κόκκινη φακή
  • 1 κολοκυθάκι
  • 30 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. τυρί φέτα
  • 20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί Sherry
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Μισή σκελίδα σκόρδο

Προετοιμασία - Βήματα

  1. Κόβουμε το κολοκυθάκι και σε ένα μεγάλο τηγανάκι το σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία με το σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στη άκρη.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε τις πέννες από κόκκινη φακή να βράσουν για 7 με 9 λεπτά. 
  4. Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και στη συνέχεια τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι από Sherry, τη μουστάρδα, το μέλι και την καπνιστή πάπρικα.
  6. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο λάδι, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  7. Μόλις κρυώσουν οι πέννες και τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε την σαλάτα μας να μαριναριστεί για 30 λεπτά προτού την σερβίρουμε.

Διατροφικό σχόλιο

Οι penne με αλεύρι κόκκινης φακής αποτελούν έξυπνη λύση για τα άτομα που θα ήθελαν να καταναλώνουν πιο συχνά όσπρια.

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και σιδήρου λόγω της σύστασής τους από αλεύρι κόκκινης φακής.

Η προσθήκη κολοκυθιού αυξάνει τον αντιοξειδωτικό χαρακτήρα του πιάτου λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τόσο το ανοσοποιητικό σύστημα όσο και την απορρόφηση του σιδήρου.

Τέλος, η φέτα είναι πλούσια σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς και σε ασβέστιο και βιταμίνη D, η παρουσία των οποίων στον οργανισμό προάγει τη σωστή ανάπτυξη των οστών.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Κοινοποίηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

0%