Logodiatrofis.gr
ΣαλάτεςΣυνταγές

Πατατοσαλάτα με σέλινο

Ιδιαίτερη σαλάτα γεμάτη από τις διατροφικές ιδιότητες του σέλινου !

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄-30΄

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500γρ. (6-8 μεσαίου μεγέθους) πατάτες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 μεγάλα κλωνάρια σέλινο ή σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2κ.σ. χυμό μήλου
  • 2κ.σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
  • 1κ.γλ. απαλή μουστάρδα
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • μερικά κλαράκια άνηθου για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις βράζουμε σε άφθονο νερό για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. Αν θέλουμε, ωστόσο, μπορούμε να αφήσουμε τις φλούδες τους, με την προϋπόθεση ότι είναι λεπτές και τρυφερές και ότι τις έχουμε καθαρίσει και βουρτσίσει προσεκτικά, πριν βράσουμε τις πατάτες.
2. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ξίδι, το χυμό μήλου, τη μουστάρδα και το ελαιολάδο. Χτυπάμε με το σύρμα και αλατοπιπερώνουμε.Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Η συνταγή αυτή παρέχει στον οργανισμό σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η θρεπτικότητα της συνταγής συμπληρώνεται από το συνδυασμό θαυμάσιων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι η βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο, τα φλαβονοειδή από τα κρεμμύδια, και το σελήνιο από το σέλινο, τα οποία δρουν προστατευτικά εναντίον διάφορων μορφών καρκίνου και  των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μία γευστική πρόταση που παρουσιάζει ιδιαίτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.212

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ